Pulled RÅDYR på bund af spidskål marineret med syrnet creme fraiche

ShareSave
Yields4 Servings
 1 spidskål
 1 dl creme fraiche 38%
 1 citron
Brød
 5 g gær
 250 g hvedemel – kan suppleres med grahamsmel
 1,50 dl kærnemælk
 1 knsp salt
 lidt olivenolie
Marinade
 1 dl ketchup
 2 spsk brun farin
 1 frisk chilli
 1 løg
 1 fed hvidløg
 0,50 tsk røget paprika
 10 madagaskar peberkorn
Opskrift fra kogebogen Helt Vildt med Rådyr
Marinaden (laves dagen før)
1

Alle ingredienser til marinaden blandes. Madagaskarpeber knuses og røres i.

Bovene udbenes, og marinaden hældes over kødet.
Læg det i en stegepose, og lad det ligge og trække smag natten over.

Tilberedning (7-8 timer i ovn)
2

Ovnen tændes på alm. ovn uden blæs på 75 grader. Stegeposen placeres i en bradepande, og der laves et lille hul i posens top med en nål. Lad kødet simre i ovnen i 7-8 timer.

Brød
3

Brød
Gæren røres ud i stuetempereret kærnemælk, tilsæt lidt af melet og derefter olie og salt. Kom mel i til det slipper i kanterne og ælt det i ca. 4-5 min Lad det hæve i ca. 1 time.
Form bollerne i 12 små boller, lad dem efterhæve i ca. 20-30 min. Bages på 210 grader. i ca. 10-12 min.

4

Hæld væsken fra kødet i en skål, træk kødet fra hinanden i strimler og tilsæt væske igen i passende mængde.

Kålen snittes. Creme fraiche og citron, lidt salt og peber smages til og vendes over kålen en halv time før servering.

Hæld væsken fra kødet uden at presse det. Eftervarmes ved 200 gr. i ca. 15 min.

Bollerne skæres, og kålen anrettes på underbollen og fyldes efter behag med pulled rådyr.

Ingredients

 1 spidskål
 1 dl creme fraiche 38%
 1 citron
Brød
 5 g gær
 250 g hvedemel – kan suppleres med grahamsmel
 1,50 dl kærnemælk
 1 knsp salt
 lidt olivenolie
Marinade
 1 dl ketchup
 2 spsk brun farin
 1 frisk chilli
 1 løg
 1 fed hvidløg
 0,50 tsk røget paprika
 10 madagaskar peberkorn

Directions

Opskrift fra kogebogen Helt Vildt med Rådyr
Marinaden (laves dagen før)
1

Alle ingredienser til marinaden blandes. Madagaskarpeber knuses og røres i.

Bovene udbenes, og marinaden hældes over kødet.
Læg det i en stegepose, og lad det ligge og trække smag natten over.

Tilberedning (7-8 timer i ovn)
2

Ovnen tændes på alm. ovn uden blæs på 75 grader. Stegeposen placeres i en bradepande, og der laves et lille hul i posens top med en nål. Lad kødet simre i ovnen i 7-8 timer.

Brød
3

Brød
Gæren røres ud i stuetempereret kærnemælk, tilsæt lidt af melet og derefter olie og salt. Kom mel i til det slipper i kanterne og ælt det i ca. 4-5 min Lad det hæve i ca. 1 time.
Form bollerne i 12 små boller, lad dem efterhæve i ca. 20-30 min. Bages på 210 grader. i ca. 10-12 min.

4

Hæld væsken fra kødet i en skål, træk kødet fra hinanden i strimler og tilsæt væske igen i passende mængde.

Kålen snittes. Creme fraiche og citron, lidt salt og peber smages til og vendes over kålen en halv time før servering.

Hæld væsken fra kødet uden at presse det. Eftervarmes ved 200 gr. i ca. 15 min.

Bollerne skæres, og kålen anrettes på underbollen og fyldes efter behag med pulled rådyr.

Notes

Pulled RÅDYR på bund af spidskål marineret med syrnet creme fraiche

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.