Terrine af rådyr – med lever

ShareSave
Yields1 Serving
 3 dl fløde
 100 g bacon i tern
 lidt røget paprika
 evt. ristede kantareller
 1 skalotteløg
 Blade fra 5 kviste timian
 1 æg
 salt & peber
For- eller frokostret fra kogebogen Helt Vildt med Rådyr
1

Kødet kommes i en foodprocessor og køres nogle omgange med salt, indtil det er sejt.
Tilsæt æg, timian og peber, køres til en samlet masse.
Tilsæt derefter fløde i en tynd stråle, indtil farsen er samlet.

2

Leveren skæres i tern på ca. 1x1 cm og ristes hårdt af med lidt røget paprika og salt. (Bland evt. lidt ristede kantareller i.) De skal være let afkølede, inden de vendes i farsen). Læg det på bagepapir og form farsen til en pølse. Herefter film omkring og stram op.

Bag pølsen i vandbad på 130 grader i ovn, i ca. 1 1/2 time.

Lad den hvile til stuetemperatur og skær den i skiver/klodser.

3

Server den evt. med spidskålssalat med granatæblekerner og hakkede clementiner. Hæld evt. lidt sesamolie over.

Et groft flute vil passe fint til denne frokostret.

Ingredients

 3 dl fløde
 100 g bacon i tern
 lidt røget paprika
 evt. ristede kantareller
 1 skalotteløg
 Blade fra 5 kviste timian
 1 æg
 salt & peber

Directions

For- eller frokostret fra kogebogen Helt Vildt med Rådyr
1

Kødet kommes i en foodprocessor og køres nogle omgange med salt, indtil det er sejt.
Tilsæt æg, timian og peber, køres til en samlet masse.
Tilsæt derefter fløde i en tynd stråle, indtil farsen er samlet.

2

Leveren skæres i tern på ca. 1x1 cm og ristes hårdt af med lidt røget paprika og salt. (Bland evt. lidt ristede kantareller i.) De skal være let afkølede, inden de vendes i farsen). Læg det på bagepapir og form farsen til en pølse. Herefter film omkring og stram op.

Bag pølsen i vandbad på 130 grader i ovn, i ca. 1 1/2 time.

Lad den hvile til stuetemperatur og skær den i skiver/klodser.

3

Server den evt. med spidskålssalat med granatæblekerner og hakkede clementiner. Hæld evt. lidt sesamolie over.

Et groft flute vil passe fint til denne frokostret.

Notes

Terrine af rådyr – med lever

2 kommentarer til “Terrine af rådyr – med lever

    • Louise Bertelsen siger:

      Hej Tanya

      Tak for dit spørgsmål. I opskriften står der at farsen skal formes til en pølse og strammes op ved hjælp af film. Hvis du vurderer at det samme kan ske i forhold til den form du har tænkt dig at bruge, så synes jeg da at du skal prøve. Held og lykke med det. Jeg håber det lykkedes. Hilsen Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.