Terrine af rådyr – med lever

ShareSave
Yields1 Serving
 3 dl fløde
 100 g bacon i tern
 lidt røget paprika
 evt. ristede kantareller
 1 skalotteløg
 Blade fra 5 kviste timian
 1 æg
 salt & peber
For- eller frokostret fra kogebogen Helt Vildt med Rådyr
1

Kødet kommes i en foodprocessor og køres nogle omgange med salt, indtil det er sejt.
Tilsæt æg, timian og peber, køres til en samlet masse.
Tilsæt derefter fløde i en tynd stråle, indtil farsen er samlet.

2

Leveren skæres i tern på ca. 1x1 cm og ristes hårdt af med lidt røget paprika og salt. (Bland evt. lidt ristede kantareller i.) De skal være let afkølede, inden de vendes i farsen). Læg det på bagepapir og form farsen til en pølse. Herefter film omkring og stram op.

Bag pølsen i vandbad på 130 grader i ovn, i ca. 1 1/2 time.

Lad den hvile til stuetemperatur og skær den i skiver/klodser.

3

Server den evt. med spidskålssalat med granatæblekerner og hakkede clementiner. Hæld evt. lidt sesamolie over.

Et groft flute vil passe fint til denne frokostret.

Ingredients

 3 dl fløde
 100 g bacon i tern
 lidt røget paprika
 evt. ristede kantareller
 1 skalotteløg
 Blade fra 5 kviste timian
 1 æg
 salt & peber

Directions

For- eller frokostret fra kogebogen Helt Vildt med Rådyr
1

Kødet kommes i en foodprocessor og køres nogle omgange med salt, indtil det er sejt.
Tilsæt æg, timian og peber, køres til en samlet masse.
Tilsæt derefter fløde i en tynd stråle, indtil farsen er samlet.

2

Leveren skæres i tern på ca. 1x1 cm og ristes hårdt af med lidt røget paprika og salt. (Bland evt. lidt ristede kantareller i.) De skal være let afkølede, inden de vendes i farsen). Læg det på bagepapir og form farsen til en pølse. Herefter film omkring og stram op.

Bag pølsen i vandbad på 130 grader i ovn, i ca. 1 1/2 time.

Lad den hvile til stuetemperatur og skær den i skiver/klodser.

3

Server den evt. med spidskålssalat med granatæblekerner og hakkede clementiner. Hæld evt. lidt sesamolie over.

Et groft flute vil passe fint til denne frokostret.

Terrine af rådyr – med lever

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.