Ændret fragtgrænse - nu KUN 65.- i December. Luk

Vild risotto med rodfrugter og rosmarin

Portioner4 portioner
Forberedelse10 minutterTilberednings tid30 minutterSamlet tid40 minutter
 300 g hakket vildtkød
 1 finthakket løg
 1 fed finthakket hvidløg
 1,50 dl rodfrugter i tern
 1 tsk hakket rosmarin
 3 dl risotto ris
 12 dl vildt- eller hønseboullion
 1 dl fintrevet parmesanost
 50 g smør i tern
1

Brun hakkekødet i en stor tykbundet gryde.

2

Tilsæt alle grøntsagerne og rosmarin og sauter i et par minutter Tilsæt ris og rør godt rundt. Tilsæt kogende fond til den akkurat dækker det hele.

3

Lad risottoen småkoge mens du engang imellem rører rundt og tilsætter mere fond, så der hele tiden er væske.

4

Når risene er så møre som du vil have dem, lader du det hele koge næsten tørt. Sluk for blusset og fold smør og parmesanost i. Lad risottoen stå og trække i 4 min. inden der røres en sidste gang og der serveres.

5

Serveres med godt brød eller hvidløgsflute. En salat af ruccola er også en god variation til risottoen.

Ingredienser

 300 g hakket vildtkød
 1 finthakket løg
 1 fed finthakket hvidløg
 1,50 dl rodfrugter i tern
 1 tsk hakket rosmarin
 3 dl risotto ris
 12 dl vildt- eller hønseboullion
 1 dl fintrevet parmesanost
 50 g smør i tern

Fremgangsmåde

1

Brun hakkekødet i en stor tykbundet gryde.

2

Tilsæt alle grøntsagerne og rosmarin og sauter i et par minutter Tilsæt ris og rør godt rundt. Tilsæt kogende fond til den akkurat dækker det hele.

3

Lad risottoen småkoge mens du engang imellem rører rundt og tilsætter mere fond, så der hele tiden er væske.

4

Når risene er så møre som du vil have dem, lader du det hele koge næsten tørt. Sluk for blusset og fold smør og parmesanost i. Lad risottoen stå og trække i 4 min. inden der røres en sidste gang og der serveres.

5

Serveres med godt brød eller hvidløgsflute. En salat af ruccola er også en god variation til risottoen.

Vild risotto med rodfrugter og rosmarin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.