Ændret fragtgrænse - nu KUN 65.- i December. Luk

Braiseret vildt OssoBuco med kartoffel/sellerimos og krydderurter

Portioner1 portion
Forberedelse30 minutterTilberednings tid1 time 30 minutterSamlet tid2 timer
 1 kg Krondyr OssoBuco
 olie
 2 gulerødder
 2 skiver selleri
 2 fed hvidløg
 15 g Tomatpure
 tørret rosmarin
 peberkorn
 salt
 maizena
Kartoffel/sellerimos
 Store kartofler
 0,50 sellerirod
 2 fed hvidløg
 creme fraiche 38%
 olivenolie
 hakket persille, purløg og karse – og evt. finthakket skalotteløg
OssoBuco
1

OssoBuco’erne brunes godt i varm olie på begge sider. Skær lige senen et par steder i kanten, så kødet ikke bukker opad ved mødet med varmen.

2

Derefter brunes urterne, samt tomatpure i samme gryde. Læg skankene tilbage i gryden, tilsæt ½ gennemskåret hvidløg, peberkorn og rosmarin.

3

Kom vand, eller vildtfond på til det lige dækker.
Lad det simre i ca. 1½ times tid under låg, til det er mørt. Mærk stykkerne efter.

4

Tag kødet op, og lad fonden reducere til en 1/3 til saucen.

5

Sigt fonden, og træk den af med lidt maizena, rørt ud i vand. Smag saucen til med salt og peber.
Pisk en god klat smør i til sidst.

6

Læg kødet tilbage i saucen.

Kartoffel/sellerimos
7

De store kartofler og selleri skæres i store stykker og koges møre med hvidløgsfeddene

8

Vandet hældes fra, og det dampes godt af. Moses med olivenolie og creme fraiche 38 %. Pas på at den ikke bliver for tynd.

9

Tilsæt til sidst hakket persille-purløg og karse – og evt. finthakket skalotteløg, samt salt og hvid møllepeber.

Ingredienser

 1 kg Krondyr OssoBuco
 olie
 2 gulerødder
 2 skiver selleri
 2 fed hvidløg
 15 g Tomatpure
 tørret rosmarin
 peberkorn
 salt
 maizena
Kartoffel/sellerimos
 Store kartofler
 0,50 sellerirod
 2 fed hvidløg
 creme fraiche 38%
 olivenolie
 hakket persille, purløg og karse – og evt. finthakket skalotteløg

Fremgangsmåde

OssoBuco
1

OssoBuco’erne brunes godt i varm olie på begge sider. Skær lige senen et par steder i kanten, så kødet ikke bukker opad ved mødet med varmen.

2

Derefter brunes urterne, samt tomatpure i samme gryde. Læg skankene tilbage i gryden, tilsæt ½ gennemskåret hvidløg, peberkorn og rosmarin.

3

Kom vand, eller vildtfond på til det lige dækker.
Lad det simre i ca. 1½ times tid under låg, til det er mørt. Mærk stykkerne efter.

4

Tag kødet op, og lad fonden reducere til en 1/3 til saucen.

5

Sigt fonden, og træk den af med lidt maizena, rørt ud i vand. Smag saucen til med salt og peber.
Pisk en god klat smør i til sidst.

6

Læg kødet tilbage i saucen.

Kartoffel/sellerimos
7

De store kartofler og selleri skæres i store stykker og koges møre med hvidløgsfeddene

8

Vandet hældes fra, og det dampes godt af. Moses med olivenolie og creme fraiche 38 %. Pas på at den ikke bliver for tynd.

9

Tilsæt til sidst hakket persille-purløg og karse – og evt. finthakket skalotteløg, samt salt og hvid møllepeber.

Braiseret vildt OssoBuco med kartoffel/sellerimos og krydderurter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.