En sommerlig forret
Lige dele hvidvin og sukker koges op. Der skal være lage nok, så at de kan dække æblerne.
Æbler i fileter med skrællen men uden kernehus, pocheres kort tid i lagen, uden at de koger ud, men stadig er i hele fileter.
Æblerne tages op i en skål, og den let afkølede lage hældes over.
Lav gerne kompotten dagen før.
På en varm pande kommes smør, og afdryppede æblefileter ristes i smørret.
En lille smule af lagen kommes også på panden, og det koges ind med æblerne indtil at det er karamelliseret.
Lidt calvados hældes på, og der sættes ild til så det brænder af.
Resten af lagen kan gemmes til senere brug.
Tynde skiver af røget dyrekølle, lægges på en frokosttallerken. 6-8 skiver pr. person.
Pensl skiverne med lidt af sukkerlagen.
Læg den lune kompot i midten, og server den straks.
Pynt tallerkenen efter egen fantasi.
Ingredients
Directions
Lige dele hvidvin og sukker koges op. Der skal være lage nok, så at de kan dække æblerne.
Æbler i fileter med skrællen men uden kernehus, pocheres kort tid i lagen, uden at de koger ud, men stadig er i hele fileter.
Æblerne tages op i en skål, og den let afkølede lage hældes over.
Lav gerne kompotten dagen før.
På en varm pande kommes smør, og afdryppede æblefileter ristes i smørret.
En lille smule af lagen kommes også på panden, og det koges ind med æblerne indtil at det er karamelliseret.
Lidt calvados hældes på, og der sættes ild til så det brænder af.
Resten af lagen kan gemmes til senere brug.
Tynde skiver af røget dyrekølle, lægges på en frokosttallerken. 6-8 skiver pr. person.
Pensl skiverne med lidt af sukkerlagen.
Læg den lune kompot i midten, og server den straks.
Pynt tallerkenen efter egen fantasi.