Ændret fragtgrænse - nu KUN 65.- i December. Luk

Confit af vildandelår med syltede rødløg

Denne ret er oplagt som forret eller på en buffet.

Portioner4 portioner
Forberedelse30 minutterTilberednings tid2 timerSamlet tid2 timer 30 minutter
Confit
 1 kg gråandelår
 salt, peber og sukker
 0,50 hvidløg
 1 løg
 2 gulerødder
 150 g selleri
 10 tsk hel allehånde
 1 kvist rosmarin
 150 g andefedt
 0,25 L vand eller andefond
Syltede rødøg
 2 rødløg
 0,25 L eddike
 0,25 L sukker
 1 kvist timian
 2 laurbærblade
Confit
1

Gnid de vilde andelår med en blanding af salt/møllepeber og lidt sukker.

2

Læg dem i køleskab natten over.

3

Varm ovnen op til 185 grader. Tør andelårene med køkkenrulle og læg dem i et ildfast fad eller i en støbejernsgryde, hvor lårene netop kan være – sammen med:

4

½ hvidløg der er skåret igennem, delte løg, gulerod, selleri, hel allehånde og rosmarin.

5

Hæld andefedt og lidt vand (eller endnu bedre, andefond) ud over lårene og sæt fadet/gryden i ovnen i cirka 2 timer. Hæld lidt fedt/fond over lårene en gang imellem. Lårene skal være så møre, at de næsten falder fra hinanden.

6

De færdige lår opbevares i en ren bøtte, med al fedt og lage. Fedtet skal dække lårene, så at de på den måde bliver konserveret. Sættes i køleskabet.

7

Ved servering, tages lårene op og lægges på en rist i ovnen med grillen tændt – hold øje med at de ikke bliver brændte. Skindet skal være sprødt.

Syltede rødløg
8

Pil rødløgene og skær dem i ¼. Pil lagene fra hinanden.

9

Lav en lage af:

10

Lige dele eddike/sukker, en frisk kvist timian og 2 laurbærblade.

11

Kog lagen op, og hæld den kogende lage over løgene.

12

Vil du hellere have løgene forbliver i 1/4, skal de simre nogle minutter i eddikelagen.

Ingredienser

Confit
 1 kg gråandelår
 salt, peber og sukker
 0,50 hvidløg
 1 løg
 2 gulerødder
 150 g selleri
 10 tsk hel allehånde
 1 kvist rosmarin
 150 g andefedt
 0,25 L vand eller andefond
Syltede rødøg
 2 rødløg
 0,25 L eddike
 0,25 L sukker
 1 kvist timian
 2 laurbærblade

Fremgangsmåde

Confit
1

Gnid de vilde andelår med en blanding af salt/møllepeber og lidt sukker.

2

Læg dem i køleskab natten over.

3

Varm ovnen op til 185 grader. Tør andelårene med køkkenrulle og læg dem i et ildfast fad eller i en støbejernsgryde, hvor lårene netop kan være – sammen med:

4

½ hvidløg der er skåret igennem, delte løg, gulerod, selleri, hel allehånde og rosmarin.

5

Hæld andefedt og lidt vand (eller endnu bedre, andefond) ud over lårene og sæt fadet/gryden i ovnen i cirka 2 timer. Hæld lidt fedt/fond over lårene en gang imellem. Lårene skal være så møre, at de næsten falder fra hinanden.

6

De færdige lår opbevares i en ren bøtte, med al fedt og lage. Fedtet skal dække lårene, så at de på den måde bliver konserveret. Sættes i køleskabet.

7

Ved servering, tages lårene op og lægges på en rist i ovnen med grillen tændt – hold øje med at de ikke bliver brændte. Skindet skal være sprødt.

Syltede rødløg
8

Pil rødløgene og skær dem i ¼. Pil lagene fra hinanden.

9

Lav en lage af:

10

Lige dele eddike/sukker, en frisk kvist timian og 2 laurbærblade.

11

Kog lagen op, og hæld den kogende lage over løgene.

12

Vil du hellere have løgene forbliver i 1/4, skal de simre nogle minutter i eddikelagen.

Confit af vildandelår med syltede rødløg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.