Confit af vildandelår med syltede rødløg

Denne ret er oplagt som forret eller på en buffet.

ShareSave
Yields4 Servings
Prep Time30 minsCook Time2 hrsTotal Time2 hrs 30 mins
Confit
 1 kg gråandelår
 salt, peber og sukker
 0,50 hvidløg
 1 løg
 2 gulerødder
 150 g selleri
 10 tsk hel allehånde
 1 kvist rosmarin
 150 g andefedt
 0,25 l vand eller andefond
Syltede rødøg
 2 rødløg
 0,25 l eddike
 0,25 l sukker
 1 kvist timian
 2 laurbærblade
Confit
1

Gnid de vilde andelår med en blanding af salt/møllepeber og lidt sukker.

2

Læg dem i køleskab natten over.

3

Varm ovnen op til 185 grader. Tør andelårene med køkkenrulle og læg dem i et ildfast fad eller i en støbejernsgryde, hvor lårene netop kan være – sammen med:

4

½ hvidløg der er skåret igennem, delte løg, gulerod, selleri, hel allehånde og rosmarin.

5

Hæld andefedt og lidt vand (eller endnu bedre, andefond) ud over lårene og sæt fadet/gryden i ovnen i cirka 2 timer. Hæld lidt fedt/fond over lårene en gang imellem. Lårene skal være så møre, at de næsten falder fra hinanden.

6

De færdige lår opbevares i en ren bøtte, med al fedt og lage. Fedtet skal dække lårene, så at de på den måde bliver konserveret. Sættes i køleskabet.

7

Ved servering, tages lårene op og lægges på en rist i ovnen med grillen tændt – hold øje med at de ikke bliver brændte. Skindet skal være sprødt.

Syltede rødløg
8

Pil rødløgene og skær dem i ¼. Pil lagene fra hinanden.

9

Lav en lage af:

10

Lige dele eddike/sukker, en frisk kvist timian og 2 laurbærblade.

11

Kog lagen op, og hæld den kogende lage over løgene.

12

Vil du hellere have løgene forbliver i 1/4, skal de simre nogle minutter i eddikelagen.

Ingredients

Confit
 1 kg gråandelår
 salt, peber og sukker
 0,50 hvidløg
 1 løg
 2 gulerødder
 150 g selleri
 10 tsk hel allehånde
 1 kvist rosmarin
 150 g andefedt
 0,25 l vand eller andefond
Syltede rødøg
 2 rødløg
 0,25 l eddike
 0,25 l sukker
 1 kvist timian
 2 laurbærblade

Directions

Confit
1

Gnid de vilde andelår med en blanding af salt/møllepeber og lidt sukker.

2

Læg dem i køleskab natten over.

3

Varm ovnen op til 185 grader. Tør andelårene med køkkenrulle og læg dem i et ildfast fad eller i en støbejernsgryde, hvor lårene netop kan være – sammen med:

4

½ hvidløg der er skåret igennem, delte løg, gulerod, selleri, hel allehånde og rosmarin.

5

Hæld andefedt og lidt vand (eller endnu bedre, andefond) ud over lårene og sæt fadet/gryden i ovnen i cirka 2 timer. Hæld lidt fedt/fond over lårene en gang imellem. Lårene skal være så møre, at de næsten falder fra hinanden.

6

De færdige lår opbevares i en ren bøtte, med al fedt og lage. Fedtet skal dække lårene, så at de på den måde bliver konserveret. Sættes i køleskabet.

7

Ved servering, tages lårene op og lægges på en rist i ovnen med grillen tændt – hold øje med at de ikke bliver brændte. Skindet skal være sprødt.

Syltede rødløg
8

Pil rødløgene og skær dem i ¼. Pil lagene fra hinanden.

9

Lav en lage af:

10

Lige dele eddike/sukker, en frisk kvist timian og 2 laurbærblade.

11

Kog lagen op, og hæld den kogende lage over løgene.

12

Vil du hellere have løgene forbliver i 1/4, skal de simre nogle minutter i eddikelagen.

Notes

Confit af vildandelår med syltede rødløg

En kommentar til “Confit af vildandelår med syltede rødløg

  1. Inge michelsen siger:

    Jeg har købt 4 gråænder hos jer for et par måneder siden, men jeg mangler en opskrift. Findes der ikke en?
    Mvh Inge Michelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.