Fragt kun 65 kr. Ved køb over 400 kr. Luk

Confit af vildandelår med syltede rødløg

Denne ret er oplagt som forret eller på en buffet.

Gem
Portioner4 portioner
Forberedelse30 minutterTilberednings tid2 timerSamlet tid2 timer 30 minutter
 1 kg gråandelår
 salt, peber og sukker
 0,50 hvidløg
 1 løg
 2 gulerødder
 150 g selleri
 10 tsk hel allehånde
 1 kvist rosmarin
 150 g andefedt
 0,25 L vand eller andefond
Syltede rødøg
 2 rødløg
 0,25 L eddike
 0,25 L sukker
 1 kvist timian
 2 laurbærblade
1

Gnid de vilde andelår med en blanding af salt/møllepeber og lidt sukker.

2

Læg dem i køleskab natten over.

3

Varm ovnen op til 185 grader. Tør andelårene med køkkenrulle og læg dem i et ildfast fad eller i en støbejernsgryde, hvor lårene netop kan være – sammen med:

4

½ hvidløg der er skåret igennem, delte løg, gulerod, selleri, hel allehånde og rosmarin.

5

Hæld andefedt og lidt vand (eller endnu bedre, andefond) ud over lårene og sæt fadet/gryden i ovnen i cirka 2 timer. Hæld lidt fedt/fond over lårene en gang imellem. Lårene skal være så møre, at de næsten falder fra hinanden.

6

De færdige lår opbevares i en ren bøtte, med al fedt og lage. Fedtet skal dække lårene, så at de på den måde bliver konserveret. Sættes i køleskabet.

7

Ved servering, tages lårene op og lægges på en rist i ovnen med grillen tændt – hold øje med at de ikke bliver brændte. Skindet skal være sprødt.

Syltede rødløg
8

Pil rødløgene og skær dem i ¼. Pil lagene fra hinanden.

9

Lav en lage af:

10

Lige dele eddike/sukker, en frisk kvist timian og 2 laurbærblade.

11

Kog lagen op, og hæld den kogende lage over løgene.

12

Vil du hellere have løgene forbliver i 1/4, skal de simre nogle minutter i eddikelagen.

Ingredienser

1 kg gråandelår
 salt, peber og sukker
 0,50 hvidløg
 1 løg
 2 gulerødder
 150 g selleri
 10 tsk hel allehånde
 1 kvist rosmarin
 150 g andefedt
 0,25 L vand eller andefond
Syltede rødøg
 2 rødløg
 0,25 L eddike
 0,25 L sukker
 1 kvist timian
 2 laurbærblade

Fremgangsmåde

1

Gnid de vilde andelår med en blanding af salt/møllepeber og lidt sukker.

2

Læg dem i køleskab natten over.

3

4

5

6

7

Syltede rødløg
8

Pil rødløgene og skær dem i ¼. Pil lagene fra hinanden.

9

Lav en lage af:

10

Lige dele eddike/sukker, en frisk kvist timian og 2 laurbærblade.

11

Kog lagen op, og hæld den kogende lage over løgene.

12

Confit af vildandelår med syltede rødløg