Dyregryde med bacon, svampe, flødesovs og saftig savoykål

Her kan du overbevise selv de hærdede grøntsagsnægtere om, at saftig savojkål og smagfyldte svampe udgør lige præcis det, som gør denne dyregryde til et friskt og lækkert hverdagsmåltid.

ShareSave
Yields4 Servings
Prep Time15 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 15 mins
 75 g bacon
 2 spsk olie
 500 g svampe, f.eks. østershatte, champignon, portobello, rørhatte
 2 skalotteløg
 2,50 dl piskefløde
 5 dl vand eller vildtsuppe
 3 tsk hvedemel
 300 g savoykål
 salt og peber
1

Dyregryde: Skær baconen i små tern. Brun bacon og vildtkød sammen med 1 spsk olie i en gryde. Tag kød og bacon op af gryden, og læg det på en tallerken.

2

Skær svampene i mindre stykker, og hak løgene fint. Svits løg og svampe i 1 spsk olie i gryden.

3

Tilsæt kød, bacon, fløde og 4 dl vand eller vildtsuppe. Rør melet ud i 1 dl vand, og bland det i gryden. Kog retten op under om- røring, skru ned for varmen, og lad retten simre i 45 minutter under låg.

4

Skær savoykålen i store trekanter, og kog dem i 3 minutter i letsaltet vand. Lad kålen dryppe af, og vend det i gryderetten. Smag saucen til med salt og peber.

5

Servér retten med kogte kartofler, tyttebærsyltetøj og eventuelt syltede asier.

Ingredients

 75 g bacon
 2 spsk olie
 500 g svampe, f.eks. østershatte, champignon, portobello, rørhatte
 2 skalotteløg
 2,50 dl piskefløde
 5 dl vand eller vildtsuppe
 3 tsk hvedemel
 300 g savoykål
 salt og peber

Directions

1

Dyregryde: Skær baconen i små tern. Brun bacon og vildtkød sammen med 1 spsk olie i en gryde. Tag kød og bacon op af gryden, og læg det på en tallerken.

2

Skær svampene i mindre stykker, og hak løgene fint. Svits løg og svampe i 1 spsk olie i gryden.

3

Tilsæt kød, bacon, fløde og 4 dl vand eller vildtsuppe. Rør melet ud i 1 dl vand, og bland det i gryden. Kog retten op under om- røring, skru ned for varmen, og lad retten simre i 45 minutter under låg.

4

Skær savoykålen i store trekanter, og kog dem i 3 minutter i letsaltet vand. Lad kålen dryppe af, og vend det i gryderetten. Smag saucen til med salt og peber.

5

Servér retten med kogte kartofler, tyttebærsyltetøj og eventuelt syltede asier.

Notes

Dyregryde med bacon, svampe, flødesovs og saftig savoykål

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.