Dådyr bøffer med svampetoast

ShareSave
Yields4 Servings
Dådyr bøffer
Svampetoasts
 4 skiver godt surdejsbrød
 400 g rensede kantareller
 lidt olie
 2 finthakkede skalotteløg og evt. en smule hvidløg
 2 dl fløde
 100 g blåbær eller brombær eller hindbær
 finthakket purløg
 små tern af et dansk æble
Bøfferne
1

Steg dådyr bøfferne på grill eller grillpande i 2-4 min. på hver side og lad kødet hvile i 5-10 min.
Lige før servering grilles bøfferne kort for at opnå den lækre grill/stege skorpe.

Svampetoast
2

Skær 4 skiver på 1-1,5 cm af godt surdejsbrød.
Rist brødet på grillen til det er sprødt.

På en rygende varm pande ristes de rensede kantareller i lidt olie – lad svampene få stegeskorpe uden at ryste ret meget ved panden.
Tilsæt de finthakkede skalotteløg, evt. en smule hvidløg og 2 dl fløde – reducer til passende tykkelse og tag herefter panden af varmen.
Vend forsigtigt blåbær (brombær eller hindbær), finthakket purløg og små tern af dansk æble i stuvningen.
Fordel stuvningen over de 4 toast og server med dine bøffer.

Tip. Skær en tynd skive røget krondyr eller vildsvin og læg en skive eller 2 over hver toast.

3

Kokken Jesper Krabbe har lavet denne skønne og sommerlige opskrift til Klosterhedens Vildt. Se mere på @krabbefood

Ingredients

Dådyr bøffer
Svampetoasts
 4 skiver godt surdejsbrød
 400 g rensede kantareller
 lidt olie
 2 finthakkede skalotteløg og evt. en smule hvidløg
 2 dl fløde
 100 g blåbær eller brombær eller hindbær
 finthakket purløg
 små tern af et dansk æble

Directions

Bøfferne
1

Steg dådyr bøfferne på grill eller grillpande i 2-4 min. på hver side og lad kødet hvile i 5-10 min.
Lige før servering grilles bøfferne kort for at opnå den lækre grill/stege skorpe.

Svampetoast
2

Skær 4 skiver på 1-1,5 cm af godt surdejsbrød.
Rist brødet på grillen til det er sprødt.

På en rygende varm pande ristes de rensede kantareller i lidt olie – lad svampene få stegeskorpe uden at ryste ret meget ved panden.
Tilsæt de finthakkede skalotteløg, evt. en smule hvidløg og 2 dl fløde – reducer til passende tykkelse og tag herefter panden af varmen.
Vend forsigtigt blåbær (brombær eller hindbær), finthakket purløg og små tern af dansk æble i stuvningen.
Fordel stuvningen over de 4 toast og server med dine bøffer.

Tip. Skær en tynd skive røget krondyr eller vildsvin og læg en skive eller 2 over hver toast.

3

Kokken Jesper Krabbe har lavet denne skønne og sommerlige opskrift til Klosterhedens Vildt. Se mere på @krabbefood

Notes

Dådyr bøffer med svampetoast

2 kommentarer til “Dådyr bøffer med svampetoast

  1. Sanne Nielsen siger:

    Hej havde taget rådyrfilet ud af fryser,men pga. sygdom fik vi det ikke lavet
    Kan det fryses igen? Eller Tilberede det? og så fryse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.