Fasan i fad

Alt i ét fad. Ind i ovnen. Ud kommer en skøn gul sauce, masser af grønt og en saftig fasan.

ShareSave
Yields4 Servings
Prep Time30 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 30 mins
Fasanfad
 2 fasaner
 1 spsk olivenolie
 1 dåse kokosmælk
 2 dl vand
 3 spsk citronsaft
 1 tsk salt
 2 tsk sukker
 4 tsk gurkemeje
 1 knsp cayennepeber
 2 rødløg
 250 g blomkål
 1 squash
 0,50 hokaidogræskar eller butternutsquash
 1 fennikel
 8 stilke frisk estragon
Quinoa
 4 dl quinoa
 7 dl vand
 1 tsk salt
 2 spsk citronsaft
 0,50 spsk olivenolie
 0,50 bunt persille
Fasan i fad
1

Skær eller klip med en fjerkræsaks fasanen ud i lår og bryststykker på ben. Del lårene i leddet, og del brysterne i to nogenlunde ens stykker.

2

Brun fasanen i olien i en gryde, tag bryststykkerne op af gryden, og læg dem på en tallerken. Bland kokosmælken med vand, ci- tronsaft, salt, sukker, gurkemeje og cayennepeber. Hæld kokos- mælken i gryden til lårene, og lad dem koge i kokosmælken i 5 minutter.

3

Skær rødløgene i kvarte. Skær blomkålen ud i store buketter. Skær squashen i kiler, det vil sige, at du skiftevis skærer på skrå og skærer lige over. Skær græskarene i tern på cirka 2 x 2 cm. Skær fenniklen i 10 både. Kom alle grøntsager i et ovnfast fad.

4

Vend grøntsagerne med kokosmælken, fasanlårene og bryst- stykkerne. Dæk fadet med stanniol, og bag retten i ovnen ved
200 grader i 45-55 minutter.

5

Tag retten ud af ovnen, smag eventuelt saucen til med mere salt og citronsaft. Drys med finthakket estragon, og servér med quinoa.

Quinoa
6

Skyl quinoaen i koldt vand i en sigte. Kog quinoaen op med vandet, skru ned til helt lavt blus, og lad den koge i 8 minutter under låg. Tag gryden af varmen, rør salt i, og lad gry- den stå med låg på i 15 minutter. Vend den kogte quinoa med citronsaft, olivenolie og finthakket persille.

Tip: I stedet for quinoa kan du servere retten med ris eller groft brød.
Tip: Vælg sæsonens grøntsager eller det, du har – gerne i flere forskellige farver og faconer.

Ingredients

Fasanfad
 2 fasaner
 1 spsk olivenolie
 1 dåse kokosmælk
 2 dl vand
 3 spsk citronsaft
 1 tsk salt
 2 tsk sukker
 4 tsk gurkemeje
 1 knsp cayennepeber
 2 rødløg
 250 g blomkål
 1 squash
 0,50 hokaidogræskar eller butternutsquash
 1 fennikel
 8 stilke frisk estragon
Quinoa
 4 dl quinoa
 7 dl vand
 1 tsk salt
 2 spsk citronsaft
 0,50 spsk olivenolie
 0,50 bunt persille

Directions

Fasan i fad
1

Skær eller klip med en fjerkræsaks fasanen ud i lår og bryststykker på ben. Del lårene i leddet, og del brysterne i to nogenlunde ens stykker.

2

Brun fasanen i olien i en gryde, tag bryststykkerne op af gryden, og læg dem på en tallerken. Bland kokosmælken med vand, ci- tronsaft, salt, sukker, gurkemeje og cayennepeber. Hæld kokos- mælken i gryden til lårene, og lad dem koge i kokosmælken i 5 minutter.

3

Skær rødløgene i kvarte. Skær blomkålen ud i store buketter. Skær squashen i kiler, det vil sige, at du skiftevis skærer på skrå og skærer lige over. Skær græskarene i tern på cirka 2 x 2 cm. Skær fenniklen i 10 både. Kom alle grøntsager i et ovnfast fad.

4

Vend grøntsagerne med kokosmælken, fasanlårene og bryst- stykkerne. Dæk fadet med stanniol, og bag retten i ovnen ved
200 grader i 45-55 minutter.

5

Tag retten ud af ovnen, smag eventuelt saucen til med mere salt og citronsaft. Drys med finthakket estragon, og servér med quinoa.

Quinoa
6

Skyl quinoaen i koldt vand i en sigte. Kog quinoaen op med vandet, skru ned til helt lavt blus, og lad den koge i 8 minutter under låg. Tag gryden af varmen, rør salt i, og lad gry- den stå med låg på i 15 minutter. Vend den kogte quinoa med citronsaft, olivenolie og finthakket persille.

Tip: I stedet for quinoa kan du servere retten med ris eller groft brød.
Tip: Vælg sæsonens grøntsager eller det, du har – gerne i flere forskellige farver og faconer.

Notes

Fasan i fad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.