Krondyr steaks med kantareller, selleripuré med hasselnød og brombærglaseret rødbede

steaks
ShareSave
steaks
Yields1 Serving
 1 knoldselleri i grove stykker
 0,50 l sødmælk
 100 g smør
 20 hasselnøddekerner
 400 g kantareller
 4 små rødbeder (kogt møre i saltet vand og smuttet for skind)
 100 g brombær
 4 spsk rødvinseddike
 1 spsk smør
 bredbladet persille
 olie
1

Selleri stykkerne koges møre i mælk og tages herefter op og blendes med salt, peber, smør og lidt af mælken.

2

Puréen holdes lun.

3

Nødderne ristes hele i en skefuld smør og drysses på toppen af puréen lige inden servering.

4

Rist kantarellerne på pande i olie.

5

Rødbederne skæres i grove stykker og lægges i en gryde med eddike, brombær og smør og tilberedes under låg i 4-5 min.

6

Tilsæt persille som det sidste inden servering.

7

Steg 2 krondyr straks i olie på en glohed pande eller grill i 3-5 min. på hver side (alt efter hvor rød du ønsker din bøf).

8

Lad dem hvile i et par minutter i folie før de serveres hele eller trancheret (i tynde skiver).

9

Opskriften kan varieres med krondyr filet, mørbrad eller en mindre køllesteg – steg til kernetemperaturen er ca. 55 grader, når udskæringen er større end 300g.

Ingredients

 1 knoldselleri i grove stykker
 0,50 l sødmælk
 100 g smør
 20 hasselnøddekerner
 400 g kantareller
 4 små rødbeder (kogt møre i saltet vand og smuttet for skind)
 100 g brombær
 4 spsk rødvinseddike
 1 spsk smør
 bredbladet persille
 olie

Directions

1

Selleri stykkerne koges møre i mælk og tages herefter op og blendes med salt, peber, smør og lidt af mælken.

2

Puréen holdes lun.

3

Nødderne ristes hele i en skefuld smør og drysses på toppen af puréen lige inden servering.

4

Rist kantarellerne på pande i olie.

5

Rødbederne skæres i grove stykker og lægges i en gryde med eddike, brombær og smør og tilberedes under låg i 4-5 min.

6

Tilsæt persille som det sidste inden servering.

7

Steg 2 krondyr straks i olie på en glohed pande eller grill i 3-5 min. på hver side (alt efter hvor rød du ønsker din bøf).

8

Lad dem hvile i et par minutter i folie før de serveres hele eller trancheret (i tynde skiver).

9

Opskriften kan varieres med krondyr filet, mørbrad eller en mindre køllesteg – steg til kernetemperaturen er ca. 55 grader, når udskæringen er større end 300g.

Notes

Krondyr steaks med kantareller, selleripuré med hasselnød og brombærglaseret rødbede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.