Krondyr steaks med kantareller, selleripuré med hasselnød og brombærglaseret rødbede

steaks
ShareSave
steaks
Yields1 Serving
 1 knoldselleri i grove stykker
 0,50 l sødmælk
 100 g smør
 20 hasselnøddekerner
 400 g kantareller
 4 små rødbeder (kogt møre i saltet vand og smuttet for skind)
 100 g brombær
 4 spsk rødvinseddike
 1 spsk smør
 bredbladet persille
 olie
1

Selleri stykkerne koges møre i mælk og tages herefter op og blendes med salt, peber, smør og lidt af mælken.

2

Puréen holdes lun.

3

Nødderne ristes hele i en skefuld smør og drysses på toppen af puréen lige inden servering.

4

Rist kantarellerne på pande i olie.

5

Rødbederne skæres i grove stykker og lægges i en gryde med eddike, brombær og smør og tilberedes under låg i 4-5 min.

6

Tilsæt persille som det sidste inden servering.

7

Steg 2 krondyr straks i olie på en glohed pande eller grill i 3-5 min. på hver side (alt efter hvor rød du ønsker din bøf).

8

Lad dem hvile i et par minutter i folie før de serveres hele eller trancheret (i tynde skiver).

9

Opskriften kan varieres med krondyr filet, mørbrad eller en mindre køllesteg – steg til kernetemperaturen er ca. 55 grader, når udskæringen er større end 300g.

Ingredients

 1 knoldselleri i grove stykker
 0,50 l sødmælk
 100 g smør
 20 hasselnøddekerner
 400 g kantareller
 4 små rødbeder (kogt møre i saltet vand og smuttet for skind)
 100 g brombær
 4 spsk rødvinseddike
 1 spsk smør
 bredbladet persille
 olie

Directions

1

Selleri stykkerne koges møre i mælk og tages herefter op og blendes med salt, peber, smør og lidt af mælken.

2

Puréen holdes lun.

3

Nødderne ristes hele i en skefuld smør og drysses på toppen af puréen lige inden servering.

4

Rist kantarellerne på pande i olie.

5

Rødbederne skæres i grove stykker og lægges i en gryde med eddike, brombær og smør og tilberedes under låg i 4-5 min.

6

Tilsæt persille som det sidste inden servering.

7

Steg 2 krondyr straks i olie på en glohed pande eller grill i 3-5 min. på hver side (alt efter hvor rød du ønsker din bøf).

8

Lad dem hvile i et par minutter i folie før de serveres hele eller trancheret (i tynde skiver).

9

Opskriften kan varieres med krondyr filet, mørbrad eller en mindre køllesteg – steg til kernetemperaturen er ca. 55 grader, når udskæringen er større end 300g.

Notes

Krondyr steaks med kantareller, selleripuré med hasselnød og brombærglaseret rødbede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.