Ændret fragtgrænse - nu KUN 65.- i December. Luk

Nord-indisk karry med rådyr

Har du aldrig fået indisk mad med vildt kød? Så er det på tide! I London er det det nye sort og på London’s bedste indiske restaurant Gymkhana, er de berømte for deres muntjac biriyani. Her har vi lavet vores version af en nordindisk karry med rådyr. Jeg laver krydderi blandingen af hele krydderier, da de smager meget bedre en pulver krydderier. Det kræver dog en morter, eller en kaffe mølle, som du kun bruger til krydderier. Det er dog det hel værd, når du har maden på bordet og hele køkkenet dufter af de vidunderlige krydderier. Til denne karry har vi brugt kødet fra køllen, da du får mere ensartet kød, men du kan også sagtens bruge bov og hals. Ligesom du sagtens kan bruge krondyr eller dådyr i stedet for rådyr. Vi serverer vores rådyr karry med pilau ris og en lille frisk tomat salat.

Portioner4 portioner
Forberedelse45 minutterTilberednings tid2 timer 30 minutterSamlet tid3 timer 15 minutter
Krydderiblanding
 2 tsk hel spidskommen
 1,50 tsk korianderfrø
 0,50 tsk fennikel frø
 0,50 tsk nelliker
 0,25 tsk gurkemeje
 4 kardemommefrø
 4 kashmiri chilli eller alm. røde tørrede chilli
Kødet
 800 g rådyrkød i 3 cm tern
 2 løg i 1 cm tern
 4 fed hvidøg
 2 cm ingefær
 2 sorte kardemomme
 1 kanelstang
 2 kanelblade eller lauerbærblade
 2 flåede tomater uden juice
 2 spsk græsk yoghurt
 2 spsk mandelmel
 solsikkeolie
 salt og peber
Pilau ris
 1 kop ris
 0,50 kop vand
 1 tsk hel spidskommen
 3 grønne kardemomme
 1 pinch safran
 1 tsk salt
 50 g usaltet smør
Tomatsalat
 250 g mixede tomater
 1 håndfuld grofthakket koriander
 0,25 rødløg i tynde skiver
 limejuice
 salt og peber
Krydderiblanding
1

Læg dine chili i blød i kogende vand. Rist korianderfrø og spidskommen på en tør pande, til de begynder at få lidt farve.

2

Fjern frøene fra dine chili og kom dem i en morter sammen med de andre ingredienser.

3

Stød krydderierne til du har en fintmalet pasta.

Kødet
4

Krydr kødet med salt og peber. Varm 3 spsk olie i en gryde og brun kødet. Igen er det vigtigt at brune kødet i et lag, så du får en god stegeskorpe på kødet. Når du har brunet alt kødet, kommer du det op i et fad og sætter til side.

5

Tilsæt yderligere 3 spsk olie i den samme gryde. Tilsæt kanelstang og sort kardemomme. Kom løgene i gryden og lad dem stege over medium varme til de er gyldne og karamelliserede. Tilsæt dernæst hvidløg, ingefær, kanelblade og krydderiblandingen. Krydr med salt og peber.

6

Mos tomaterne med dine hænder, som du kommer dem i gryden og lad tomaterne koge ind i 5-10 minutter. Tilsæt yoghurt, mandel mel og ca. 500ml vand. Kom kødet tilbage i gryden og lad det simre i 2 timer, med låget på sned, til kødet er mørt. Tilsæt mere vand undervejs, hvis det er nødvendigt. Smag til med salt og peber.

Pilau ris
7

Mit trick når jeg skal lave perfekte ris, er at skylle risen, til vandet løber helt klart. Der efter er der vigtigt at lade det dryppe af i en si, til alt vandet er løbet fra. På den måde har du skylle det meste stivelse af risen og dermed får du perfekte løse ris.

8

Læg din safran i blød i 50ml kogende vand.

9

Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt spidskommen og kardemomme. Når smørret begynder at boble, tilsætter du ris, vand og salt. Når vandet begynder at koge, sætter du låg på og skruer blusset ned på lav varme. Efter ca 5 minutter tilsætter du safran-vandet, inklusiv safran trådene. Kom låget på kasserollen og kog risen færdig, til alt vandet er fordampet.

10

Lad risen hvile med låg på i 5 minutter.

Tomatsalat
11

Skær tomaterne i skiver og kom dem i en skål med rødløg og koriander. Tilsæt limejuice og krydr med salt og peber. Mix det hele og smag til med salt peber og extra lime juice, hvis det behøves.

Ingredienser

Krydderiblanding
 2 tsk hel spidskommen
 1,50 tsk korianderfrø
 0,50 tsk fennikel frø
 0,50 tsk nelliker
 0,25 tsk gurkemeje
 4 kardemommefrø
 4 kashmiri chilli eller alm. røde tørrede chilli
Kødet
 800 g rådyrkød i 3 cm tern
 2 løg i 1 cm tern
 4 fed hvidøg
 2 cm ingefær
 2 sorte kardemomme
 1 kanelstang
 2 kanelblade eller lauerbærblade
 2 flåede tomater uden juice
 2 spsk græsk yoghurt
 2 spsk mandelmel
 solsikkeolie
 salt og peber
Pilau ris
 1 kop ris
 0,50 kop vand
 1 tsk hel spidskommen
 3 grønne kardemomme
 1 pinch safran
 1 tsk salt
 50 g usaltet smør
Tomatsalat
 250 g mixede tomater
 1 håndfuld grofthakket koriander
 0,25 rødløg i tynde skiver
 limejuice
 salt og peber

Fremgangsmåde

Krydderiblanding
1

Læg dine chili i blød i kogende vand. Rist korianderfrø og spidskommen på en tør pande, til de begynder at få lidt farve.

2

Fjern frøene fra dine chili og kom dem i en morter sammen med de andre ingredienser.

3

Stød krydderierne til du har en fintmalet pasta.

Kødet
4

Krydr kødet med salt og peber. Varm 3 spsk olie i en gryde og brun kødet. Igen er det vigtigt at brune kødet i et lag, så du får en god stegeskorpe på kødet. Når du har brunet alt kødet, kommer du det op i et fad og sætter til side.

5

Tilsæt yderligere 3 spsk olie i den samme gryde. Tilsæt kanelstang og sort kardemomme. Kom løgene i gryden og lad dem stege over medium varme til de er gyldne og karamelliserede. Tilsæt dernæst hvidløg, ingefær, kanelblade og krydderiblandingen. Krydr med salt og peber.

6

Mos tomaterne med dine hænder, som du kommer dem i gryden og lad tomaterne koge ind i 5-10 minutter. Tilsæt yoghurt, mandel mel og ca. 500ml vand. Kom kødet tilbage i gryden og lad det simre i 2 timer, med låget på sned, til kødet er mørt. Tilsæt mere vand undervejs, hvis det er nødvendigt. Smag til med salt og peber.

Pilau ris
7

Mit trick når jeg skal lave perfekte ris, er at skylle risen, til vandet løber helt klart. Der efter er der vigtigt at lade det dryppe af i en si, til alt vandet er løbet fra. På den måde har du skylle det meste stivelse af risen og dermed får du perfekte løse ris.

8

Læg din safran i blød i 50ml kogende vand.

9

Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt spidskommen og kardemomme. Når smørret begynder at boble, tilsætter du ris, vand og salt. Når vandet begynder at koge, sætter du låg på og skruer blusset ned på lav varme. Efter ca 5 minutter tilsætter du safran-vandet, inklusiv safran trådene. Kom låget på kasserollen og kog risen færdig, til alt vandet er fordampet.

10

Lad risen hvile med låg på i 5 minutter.

Tomatsalat
11

Skær tomaterne i skiver og kom dem i en skål med rødløg og koriander. Tilsæt limejuice og krydr med salt og peber. Mix det hele og smag til med salt peber og extra lime juice, hvis det behøves.

Nord-indisk karry med rådyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.