
Sojabønnerne udblødes i vand i et døgn.
Bønnerne blendes, mælken sigtes fra og kommes i en gryde og varmes forsigtigt op til ca. 85 grader. Herpå begynder der at dannes et mælkeskind, disse skind tages forsigtigt op og lægges på bagepapir, der er penslet med lidt af mælken. Drysses med lidt salt.
Løvstikken skylles godt og bladene plukkes af.
Bladene blancheres i kogende vand og køles straks ned i isvand.
Blendes derefter til en lind og tynd puré med saft fra citron og lidt af blancherevandet. smag til med salt og peber
Æblerne skæres i både og udstikkes til halvmåner.
Vand, sukker og citron varmes op til sukkeret er smeltet og køles dernæst ned.
Æblebådene sættes på køl i saften.
Perleløgene pilles og halveres og brændes derefter på en meget varm pande på skærefladen. Lægges herefter i en skål og overhældes med med lun rapsolie med citronskal.
Fløden smages til med sukker, salt og citron. skilles med løvstikkeolie og kaviaren kommes i.
Brug en skarp kniv og skær tynde skiver af røget krondyr
Anret en skefuld løvstikkepuré i bunden af en tallerken, og dæk den med yubaen.
Ovenpå yubaen anrettes der med syltet elstar æbler og brændte løg.
Det dækkes så af tørret krondyr, og der drysses med hakket tørret tranebær - ved bordet serveres en god skefuld kaviarsauce.
Denne opskrift er kokken Rasmus Klitgaards forret ved kokkekonkurrencen Årets Vildtret 2012.
Oplagt til Nytår og fest!
Ingredients
Directions
Sojabønnerne udblødes i vand i et døgn.
Bønnerne blendes, mælken sigtes fra og kommes i en gryde og varmes forsigtigt op til ca. 85 grader. Herpå begynder der at dannes et mælkeskind, disse skind tages forsigtigt op og lægges på bagepapir, der er penslet med lidt af mælken. Drysses med lidt salt.
Løvstikken skylles godt og bladene plukkes af.
Bladene blancheres i kogende vand og køles straks ned i isvand.
Blendes derefter til en lind og tynd puré med saft fra citron og lidt af blancherevandet. smag til med salt og peber
Æblerne skæres i både og udstikkes til halvmåner.
Vand, sukker og citron varmes op til sukkeret er smeltet og køles dernæst ned.
Æblebådene sættes på køl i saften.
Perleløgene pilles og halveres og brændes derefter på en meget varm pande på skærefladen. Lægges herefter i en skål og overhældes med med lun rapsolie med citronskal.
Fløden smages til med sukker, salt og citron. skilles med løvstikkeolie og kaviaren kommes i.
Brug en skarp kniv og skær tynde skiver af røget krondyr
Anret en skefuld løvstikkepuré i bunden af en tallerken, og dæk den med yubaen.
Ovenpå yubaen anrettes der med syltet elstar æbler og brændte løg.
Det dækkes så af tørret krondyr, og der drysses med hakket tørret tranebær - ved bordet serveres en god skefuld kaviarsauce.
Denne opskrift er kokken Rasmus Klitgaards forret ved kokkekonkurrencen Årets Vildtret 2012.
Oplagt til Nytår og fest!