Ovnstegte gråænder med kartoffel/rodfrugtmos

ShareSave
Yields4 Servings
Prep Time20 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 20 mins
 1 håndfuld tørrede abrikoser
 frisk timian
 persille
 150 g smeltet smør
 1 kg kartofler og rodfrugter
 salt og peber
 lidt rødvin
 en sjat fløde
1

Rens og skyl ænderne og del dem i 2.

2

Brun dem i ca. 3min på hver side og læg dem herefter med brystsiden opad på en håndfuld tørrede abrikoser, frisk timian og persille i et fad eller på en bradepande.

3

Pensl dem med smeltet smør og lad dem stege i ca. 35 min på 180 gr.

4

Kog kartofler og rodfrugter og mos dem herefter med stavblender el. lign.
Tilsæt mosen lidt frisk hakket timian/persille og krydr med havsalt og peber.

5

Lad ænderne trække under folie og hæld skyen med både abrikoser og urter i en gryde og tilsæt lidt rødvin.

6

Lad det koge lidt ind og tilsæt en sjat fløde og smag til med salt og peber.

Ingredients

 1 håndfuld tørrede abrikoser
 frisk timian
 persille
 150 g smeltet smør
 1 kg kartofler og rodfrugter
 salt og peber
 lidt rødvin
 en sjat fløde

Directions

1

Rens og skyl ænderne og del dem i 2.

2

Brun dem i ca. 3min på hver side og læg dem herefter med brystsiden opad på en håndfuld tørrede abrikoser, frisk timian og persille i et fad eller på en bradepande.

3

Pensl dem med smeltet smør og lad dem stege i ca. 35 min på 180 gr.

4

Kog kartofler og rodfrugter og mos dem herefter med stavblender el. lign.
Tilsæt mosen lidt frisk hakket timian/persille og krydr med havsalt og peber.

5

Lad ænderne trække under folie og hæld skyen med både abrikoser og urter i en gryde og tilsæt lidt rødvin.

6

Lad det koge lidt ind og tilsæt en sjat fløde og smag til med salt og peber.

Notes

Ovnstegte gråænder med kartoffel/rodfrugtmos

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.