Ændret fragtgrænse - nu KUN 65.- i December. Luk

Klassisk tagliata af krondyrfilet

Portioner4 portioner
Forberedelse15 minutterTilberednings tid30 minutterSamlet tid45 minutter
Tagliata
 500 g krondyrfilet
 1,50 dl balsamico
 0,50 dl soya sauce
 0,50 tsk honning
 2 håndfulde rucola
 parmesanost
 god olivenolie
 salt og peber
Dampede blomkålsbuketter
 1 blomkålshoved
 1 citron
 smør
 hakket estragon
Tagliata
1

Brun kødet godt af på en pande i optil 5 min. – det skal stadig være meget rødt.

2

Tag det af, og lad det hvile lidt.

3

På samme pande i samme fedtstof sauteres hvidløg og rosmarin hurtigt.

4

Balsamico, soya og honning tilsættes og det reduceres til 1/3.

5

Stilles til side.

6

Kødet skæres i skiver og fordeles på et fad.

7

Krydr og stil i en 250 grader varm ovn i 1 min.

8

Tage kødet ud.

9

Snittet rucula og parmesanost flager drysses henover og balsamicoen hældes over så alt kødet får lidt og der dryppes ligeledes med god olie.

Blomkål
10

Skil blomkålshovedet i buketter og damp dem i en gryde med citronsaft, lidt hakket estragon og smør.

11

Når smørret er smeltet dampes buketterne yderligere ca. 3 min.

Servering
12

Serveres med råstegte kartofler eller skrællede bagekartofler i tern på 1.5 cm vendt med oliven olie, salt, peber og rosmarin, stegt i ovnen ved 210 grader. Vend kartoflerne jævnligt så de alle bliver gyldne og sprøde i 20-25 minutter.

Ingredienser

Tagliata
 500 g krondyrfilet
 1,50 dl balsamico
 0,50 dl soya sauce
 0,50 tsk honning
 2 håndfulde rucola
 parmesanost
 god olivenolie
 salt og peber
Dampede blomkålsbuketter
 1 blomkålshoved
 1 citron
 smør
 hakket estragon

Fremgangsmåde

Tagliata
1

Brun kødet godt af på en pande i optil 5 min. – det skal stadig være meget rødt.

2

Tag det af, og lad det hvile lidt.

3

På samme pande i samme fedtstof sauteres hvidløg og rosmarin hurtigt.

4

Balsamico, soya og honning tilsættes og det reduceres til 1/3.

5

Stilles til side.

6

Kødet skæres i skiver og fordeles på et fad.

7

Krydr og stil i en 250 grader varm ovn i 1 min.

8

Tage kødet ud.

9

Snittet rucula og parmesanost flager drysses henover og balsamicoen hældes over så alt kødet får lidt og der dryppes ligeledes med god olie.

Blomkål
10

Skil blomkålshovedet i buketter og damp dem i en gryde med citronsaft, lidt hakket estragon og smør.

11

Når smørret er smeltet dampes buketterne yderligere ca. 3 min.

Servering
12

Serveres med råstegte kartofler eller skrællede bagekartofler i tern på 1.5 cm vendt med oliven olie, salt, peber og rosmarin, stegt i ovnen ved 210 grader. Vend kartoflerne jævnligt så de alle bliver gyldne og sprøde i 20-25 minutter.

Klassisk tagliata af krondyrfilet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.