Klassisk tagliata af krondyrfilet

ShareSave
Yields4 Servings
Prep Time15 minsCook Time30 minsTotal Time45 mins
Tagliata
 500 g krondyrfilet
 1,50 dl balsamico
 0,50 dl soya sauce
 0,50 tsk honning
 2 håndfulde rucola
 parmesanost
 god olivenolie
 salt og peber
Dampede blomkålsbuketter
 1 blomkålshoved
 1 citron
 smør
 hakket estragon
Tagliata
1

Brun kødet godt af på en pande i optil 5 min. – det skal stadig være meget rødt.

2

Tag det af, og lad det hvile lidt.

3

På samme pande i samme fedtstof sauteres hvidløg og rosmarin hurtigt.

4

Balsamico, soya og honning tilsættes og det reduceres til 1/3.

5

Stilles til side.

6

Kødet skæres i skiver og fordeles på et fad.

7

Krydr og stil i en 250 grader varm ovn i 1 min.

8

Tage kødet ud.

9

Snittet rucula og parmesanost flager drysses henover og balsamicoen hældes over så alt kødet får lidt og der dryppes ligeledes med god olie.

Blomkål
10

Skil blomkålshovedet i buketter og damp dem i en gryde med citronsaft, lidt hakket estragon og smør.

11

Når smørret er smeltet dampes buketterne yderligere ca. 3 min.

Servering
12

Serveres med råstegte kartofler eller skrællede bagekartofler i tern på 1.5 cm vendt med oliven olie, salt, peber og rosmarin, stegt i ovnen ved 210 grader. Vend kartoflerne jævnligt så de alle bliver gyldne og sprøde i 20-25 minutter.

Ingredients

Tagliata
 500 g krondyrfilet
 1,50 dl balsamico
 0,50 dl soya sauce
 0,50 tsk honning
 2 håndfulde rucola
 parmesanost
 god olivenolie
 salt og peber
Dampede blomkålsbuketter
 1 blomkålshoved
 1 citron
 smør
 hakket estragon

Directions

Tagliata
1

Brun kødet godt af på en pande i optil 5 min. – det skal stadig være meget rødt.

2

Tag det af, og lad det hvile lidt.

3

På samme pande i samme fedtstof sauteres hvidløg og rosmarin hurtigt.

4

Balsamico, soya og honning tilsættes og det reduceres til 1/3.

5

Stilles til side.

6

Kødet skæres i skiver og fordeles på et fad.

7

Krydr og stil i en 250 grader varm ovn i 1 min.

8

Tage kødet ud.

9

Snittet rucula og parmesanost flager drysses henover og balsamicoen hældes over så alt kødet får lidt og der dryppes ligeledes med god olie.

Blomkål
10

Skil blomkålshovedet i buketter og damp dem i en gryde med citronsaft, lidt hakket estragon og smør.

11

Når smørret er smeltet dampes buketterne yderligere ca. 3 min.

Servering
12

Serveres med råstegte kartofler eller skrællede bagekartofler i tern på 1.5 cm vendt med oliven olie, salt, peber og rosmarin, stegt i ovnen ved 210 grader. Vend kartoflerne jævnligt så de alle bliver gyldne og sprøde i 20-25 minutter.

Notes

Klassisk tagliata af krondyrfilet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.