Ændret fragtgrænse - nu KUN 65.- i December. Luk

Helstegt rådyrkølle med vildtsauce

Portioner4 portioner
Forberedelse10 minutterTilberednings tid3 timerSamlet tid3 timer 10 minutter
Rådyrkølle
 1 rådyrkølle med ben, ca 2-2,5 kg
 1 flaske rødvin
 1 dl olie
 2 lauerbærblade
 5 kviste frisk timian
 salt og friskkværnet pber
 150 g panchetta eller bacon
Vildtsauce
 4 dl stegesky og marinade
 1 dl piskefløde
 2 spsk hvedemel
 salt og peber
 evt. 1 tsk. sukker
Dyrekølle
1

Bland en marinade af rødvin og olie, laurbær, enebær, timian, hvidløg og peber.

2

Læg køllen i et fad, hæld marinaden over, dæk til, og lad kødet marinere 1 døgn på køl.

3

Læg dyrekøllen på en rist over en bradepande.

4

Gnid kødet med salt og peber, og dæk det med panchetta eller baconskiver.

5

Stil marinaden til side.

6

Brun køllen ved 250 grader i 15 min. og steg videre på næst nederste ribbe ved 125 grader i ca. 2 ½ time, eller til køllen har en kernetemperatur på ca. 60 grader (rosastegt) på det tykkeste sted.

7

Hæld marinade over stegen et par gange under stegningen.

8

Efter stegning skal køllen hvile ca. 15 minutter.

9

Gem stegeskyen og den resterende marinade.

Vildtsauce
10

Si stegeskyen, og spæd op med marinade, til der er 4 dl væske.

11

Opvarm blandingen, rør en jævning af fløde og mel, og pisk den i den kogende stegesky.

12

Tilsæt evt. lidt ekstra fløde for at tilpasse konsistensen.

13

Smag saucen til med salt og peber og evt. sukker.

Ingredienser

Rådyrkølle
 1 rådyrkølle med ben, ca 2-2,5 kg
 1 flaske rødvin
 1 dl olie
 2 lauerbærblade
 5 kviste frisk timian
 salt og friskkværnet pber
 150 g panchetta eller bacon
Vildtsauce
 4 dl stegesky og marinade
 1 dl piskefløde
 2 spsk hvedemel
 salt og peber
 evt. 1 tsk. sukker

Fremgangsmåde

Dyrekølle
1

Bland en marinade af rødvin og olie, laurbær, enebær, timian, hvidløg og peber.

2

Læg køllen i et fad, hæld marinaden over, dæk til, og lad kødet marinere 1 døgn på køl.

3

Læg dyrekøllen på en rist over en bradepande.

4

Gnid kødet med salt og peber, og dæk det med panchetta eller baconskiver.

5

Stil marinaden til side.

6

Brun køllen ved 250 grader i 15 min. og steg videre på næst nederste ribbe ved 125 grader i ca. 2 ½ time, eller til køllen har en kernetemperatur på ca. 60 grader (rosastegt) på det tykkeste sted.

7

Hæld marinade over stegen et par gange under stegningen.

8

Efter stegning skal køllen hvile ca. 15 minutter.

9

Gem stegeskyen og den resterende marinade.

Vildtsauce
10

Si stegeskyen, og spæd op med marinade, til der er 4 dl væske.

11

Opvarm blandingen, rør en jævning af fløde og mel, og pisk den i den kogende stegesky.

12

Tilsæt evt. lidt ekstra fløde for at tilpasse konsistensen.

13

Smag saucen til med salt og peber og evt. sukker.

Helstegt rådyrkølle med vildtsauce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.