Krondyr steaks med æble-selleri kompot og svampesauce

ShareSave
Yields2 Servings
Prep Time15 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr
 2 krondyrsteaks
Æble-selleri kompot
 2 Belle de Boskop eller andet madæble
 1 dl revet knoldselleri
 1 tsk sukker
 2 spsk vand
 et par kviste timian
Svampesauce
 100 g svampe
 1 fed hvidløg
 0,50 løg
 0,50 dl portvin eller rødvin
 0,25 dl vildtboullion
 1 dl piskefløde
Æble-selleri kompot
1

Æblerne skrælles, udkernes og skæres i mindre stykker.

2

Kog æbler, sukker, vand og et par kviste hakket timian til mos i en gryde.

3

Rør groft revet knold selleri i og server kompotten lun eller afkølet efter behag.

Svampesauce
4

Rist svampene i olie i en gryde, tilsæt hvidløg, finthakket løg og lidt hakket timian og sautér i 2 min.

5

Tilsæt portvin (el. rødvin) og kog ind til 1/3.

6

Tilsæt vildtbouillon og piskefløde og lad saucen koge ind.

7

Inden servering tilsættes hakket persille.

8

Små danske kartofler steges på panden i 15-20 min. med rosmarin, groft salt og lidt peber.

Krondyrsteaks
9

Steg 2 krondyr Steaks i olie på en glohed pande i 3-5 min. på hver side (alt efter hvor rød du ønsker din bøf).

10

Lad dem hvile i et par minutter i folie før de serveres hele eller trancheret (i tynde skiver).

Ingredients

 2 krondyrsteaks
Æble-selleri kompot
 2 Belle de Boskop eller andet madæble
 1 dl revet knoldselleri
 1 tsk sukker
 2 spsk vand
 et par kviste timian
Svampesauce
 100 g svampe
 1 fed hvidløg
 0,50 løg
 0,50 dl portvin eller rødvin
 0,25 dl vildtboullion
 1 dl piskefløde

Directions

Æble-selleri kompot
1

Æblerne skrælles, udkernes og skæres i mindre stykker.

2

Kog æbler, sukker, vand og et par kviste hakket timian til mos i en gryde.

3

Rør groft revet knold selleri i og server kompotten lun eller afkølet efter behag.

Svampesauce
4

Rist svampene i olie i en gryde, tilsæt hvidløg, finthakket løg og lidt hakket timian og sautér i 2 min.

5

Tilsæt portvin (el. rødvin) og kog ind til 1/3.

6

Tilsæt vildtbouillon og piskefløde og lad saucen koge ind.

7

Inden servering tilsættes hakket persille.

8

Små danske kartofler steges på panden i 15-20 min. med rosmarin, groft salt og lidt peber.

Krondyrsteaks
9

Steg 2 krondyr Steaks i olie på en glohed pande i 3-5 min. på hver side (alt efter hvor rød du ønsker din bøf).

10

Lad dem hvile i et par minutter i folie før de serveres hele eller trancheret (i tynde skiver).

Notes

Krondyr steaks med æble-selleri kompot og svampesauce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.