Ændret fragtgrænse - nu KUN 65.- i December. Luk

Krondyr steaks med æble-selleri kompot og svampesauce

Portioner2 portioner
Forberedelse15 minutterTilberednings tid45 minutterSamlet tid1 time
 2 krondyrsteaks
Æble-selleri kompot
 2 Belle de Boskop eller andet madæble
 1 dl revet knoldselleri
 1 tsk sukker
 2 spsk vand
 et par kviste timian
Svampesauce
 100 g svampe
 1 fed hvidløg
 0,50 løg
 0,50 dl portvin eller rødvin
 0,25 dl vildtboullion
 1 dl piskefløde
Æble-selleri kompot
1

Æblerne skrælles, udkernes og skæres i mindre stykker.

2

Kog æbler, sukker, vand og et par kviste hakket timian til mos i en gryde.

3

Rør groft revet knold selleri i og server kompotten lun eller afkølet efter behag.

Svampesauce
4

Rist svampene i olie i en gryde, tilsæt hvidløg, finthakket løg og lidt hakket timian og sautér i 2 min.

5

Tilsæt portvin (el. rødvin) og kog ind til 1/3.

6

Tilsæt vildtbouillon og piskefløde og lad saucen koge ind.

7

Inden servering tilsættes hakket persille.

8

Små danske kartofler steges på panden i 15-20 min. med rosmarin, groft salt og lidt peber.

Krondyrsteaks
9

Steg 2 krondyr Steaks i olie på en glohed pande i 3-5 min. på hver side (alt efter hvor rød du ønsker din bøf).

10

Lad dem hvile i et par minutter i folie før de serveres hele eller trancheret (i tynde skiver).

Ingredienser

 2 krondyrsteaks
Æble-selleri kompot
 2 Belle de Boskop eller andet madæble
 1 dl revet knoldselleri
 1 tsk sukker
 2 spsk vand
 et par kviste timian
Svampesauce
 100 g svampe
 1 fed hvidløg
 0,50 løg
 0,50 dl portvin eller rødvin
 0,25 dl vildtboullion
 1 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Æble-selleri kompot
1

Æblerne skrælles, udkernes og skæres i mindre stykker.

2

Kog æbler, sukker, vand og et par kviste hakket timian til mos i en gryde.

3

Rør groft revet knold selleri i og server kompotten lun eller afkølet efter behag.

Svampesauce
4

Rist svampene i olie i en gryde, tilsæt hvidløg, finthakket løg og lidt hakket timian og sautér i 2 min.

5

Tilsæt portvin (el. rødvin) og kog ind til 1/3.

6

Tilsæt vildtbouillon og piskefløde og lad saucen koge ind.

7

Inden servering tilsættes hakket persille.

8

Små danske kartofler steges på panden i 15-20 min. med rosmarin, groft salt og lidt peber.

Krondyrsteaks
9

Steg 2 krondyr Steaks i olie på en glohed pande i 3-5 min. på hver side (alt efter hvor rød du ønsker din bøf).

10

Lad dem hvile i et par minutter i folie før de serveres hele eller trancheret (i tynde skiver).

Krondyr steaks med æble-selleri kompot og svampesauce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.