Chokolade fondant med syltede pærer og creme fraiche
Syltede pærer
4pærer
350mlhvidvin
500gsukker
500mlvand
1vanillestang, flækket på langs
1kanelstang
Chokolade fondant
110gmørk chokolade (70%)
40gris- eller kartoffelmel
40gmandelmel
90gsukker
50gsmør
2æg
250ml30% creme fraiche
Forret - Salat af røget fasanbryst, rosenkål, frissé og estragon mayo
1
Kom æggeblommer, hvidløg, dijonsennep og estragonblade i en foodprocesser.
2
Tænd og tilsæt olien lidt ad gangen, indtil du har brugt alt olien. Smag til med citronsaft, salt og peber. Tilsæt en smule vand, til du har den ønskede konsistens.
3
Snit rosenkål og radiser fint på et mandolinjern, og kom i en skål med frissébladene. Tilsæt citronsaft, olivenolie, og smag til med salt og peber.
4
Skær fasanbrystet i tynde skiver og sæt til side.
5
Spred en håndfuld salat, løst ud på hver tallerken. Læg 8-10 skiver fasanbryst på salaten.
6
Dryp lidt mayonnaise, riv lidt parmesan og hæld lidt god olivenolie over. Pynt til sidst med nogle tallerkensmælder. Voilà!
Hovedret - Krondyrinderlår med hokaidopure, morkelsauce og pastinakchips
Dessert - Chokolade fondant med syltede pærer og creme fraiche
8
Denne dessert er den perfekte afslutning på nytårsmiddagen. Dekadent, luksuriøs og oven i købet super let at lave. Man kan lave det hele i forvejen, så det er klar til middagen. Det eneste du skal gøre er, at bage fondanten i 8-10 minutter lige inde du servere den. Det kan ikke være nemmere.
9
Skræl pærerne hele.
10
Kom sukker, hvidvin, vand, vanilje og kanel i en kasserolle.
11
Sæt gryden på blusset og lad lagen komme op til kogepunktet.
12
Drop pærerne i gryden og lad dem simre til du let kan stikke en urtekniv igennem pæren.
13
Tag gryden af blusset og lad pærerne køle ned i lagen
14
Smelt smør og chokolade over et vandbad.
15
Pisk æg og sukker, og tilsæt mandel-og kartoffelmel. Fold den smeltede chokolade ind i dejen, så det hele er blandet godt. Sæt til side.
16
Smør 8 små metal forme. Hæld fondantmixet i formene, så den fylder 2/3 af formene. Sæt på køl.
17
Sæt ovnen på 200 grader. Bag fondanten i 8-10minutter.
18
Vend fondanten ud på en tallerken og server med en kvart syltet pære og en skefuld creme fraiche.
Chokolade fondant med syltede pærer og creme fraiche
Syltede pærer
4pærer
350mlhvidvin
500gsukker
500mlvand
1vanillestang, flækket på langs
1kanelstang
Chokolade fondant
110gmørk chokolade (70%)
40gris- eller kartoffelmel
40gmandelmel
90gsukker
50gsmør
2æg
250ml30% creme fraiche
Directions
Forret - Salat af røget fasanbryst, rosenkål, frissé og estragon mayo
1
Kom æggeblommer, hvidløg, dijonsennep og estragonblade i en foodprocesser.
2
Tænd og tilsæt olien lidt ad gangen, indtil du har brugt alt olien. Smag til med citronsaft, salt og peber. Tilsæt en smule vand, til du har den ønskede konsistens.
3
Snit rosenkål og radiser fint på et mandolinjern, og kom i en skål med frissébladene. Tilsæt citronsaft, olivenolie, og smag til med salt og peber.
4
Skær fasanbrystet i tynde skiver og sæt til side.
5
Spred en håndfuld salat, løst ud på hver tallerken. Læg 8-10 skiver fasanbryst på salaten.
6
Dryp lidt mayonnaise, riv lidt parmesan og hæld lidt god olivenolie over. Pynt til sidst med nogle tallerkensmælder. Voilà!
Hovedret - Krondyrinderlår med hokaidopure, morkelsauce og pastinakchips
Dessert - Chokolade fondant med syltede pærer og creme fraiche
8
Denne dessert er den perfekte afslutning på nytårsmiddagen. Dekadent, luksuriøs og oven i købet super let at lave. Man kan lave det hele i forvejen, så det er klar til middagen. Det eneste du skal gøre er, at bage fondanten i 8-10 minutter lige inde du servere den. Det kan ikke være nemmere.
9
Skræl pærerne hele.
10
Kom sukker, hvidvin, vand, vanilje og kanel i en kasserolle.
11
Sæt gryden på blusset og lad lagen komme op til kogepunktet.
12
Drop pærerne i gryden og lad dem simre til du let kan stikke en urtekniv igennem pæren.
13
Tag gryden af blusset og lad pærerne køle ned i lagen
14
Smelt smør og chokolade over et vandbad.
15
Pisk æg og sukker, og tilsæt mandel-og kartoffelmel. Fold den smeltede chokolade ind i dejen, så det hele er blandet godt. Sæt til side.
16
Smør 8 små metal forme. Hæld fondantmixet i formene, så den fylder 2/3 af formene. Sæt på køl.
17
Sæt ovnen på 200 grader. Bag fondanten i 8-10minutter.
18
Vend fondanten ud på en tallerken og server med en kvart syltet pære og en skefuld creme fraiche.
Notes
Opskriften på en VILDT festlig menu – af kokken Nikolai Juel