Kødet æltes med lidt salt, peber og cheddar, formes som bollens diameter + 1 cm., sæt kødet i fryser i 1-2 timer.
Dejen til bollerne laves. Vand, mælk og gær røres sammen, lidt sukker eller honning tilsættes evt.
Mel og grahamsmel tilsættes sammen med lidt olie og salt. Æltes til dejen slipper kanten.
Bollerne formes og efterhæver i ca. 1 time under klæde. Bages på 220 grader i 10-12 min.
Imens laves der østersmayo. Østers åbnes og lad dem dryppe af.
Læg dem i et stavblenderglas, hæld olien over og tilsæt citronsaft, salt og dijon.
Start med at blende fra toppen mod bunden til din mayo er samlet. Skulle den være for tyk, kan den spædes med østerssaften.
Østerhattene ristes på en tør pande med lamellerne nedad og ristes kun på den ene side, til de er ensartet brune, evt. under pres.
Løgene skæres i skiver og vendes i mel med lidt mælk i, så det er en klistret masse. Steges på mellemvarme i olie. Tages op når de er sprøde, lad dem dryppe af på papir.
Varm olie op til middel varme, slå de 4 æg ud og lad dem spejle i ca. 10 min, til de har gyldne kanter.
Kødet steges frossent i ca. 2-3 min på hver side i smør/olie, eller til man kan se, at osten begynder at smelte indeni. Hak ramsløgene og dyp bøffernes oversider med dem, lad dem hvile imens du anretter resten af burgeren.
Smør bollernes top og bund med østersmayo. Kom tomatskiver, bøf, østershatte, godt med sprøde løgringe og spejlæg på.
Anret med brødtoppen på skrå, så man kan se, hvad der er i. Kan evt. serveres med jalapenos dip og sprøde kartoffelchips.
Ingredients
Directions
Kødet æltes med lidt salt, peber og cheddar, formes som bollens diameter + 1 cm., sæt kødet i fryser i 1-2 timer.
Dejen til bollerne laves. Vand, mælk og gær røres sammen, lidt sukker eller honning tilsættes evt.
Mel og grahamsmel tilsættes sammen med lidt olie og salt. Æltes til dejen slipper kanten.
Bollerne formes og efterhæver i ca. 1 time under klæde. Bages på 220 grader i 10-12 min.
Imens laves der østersmayo. Østers åbnes og lad dem dryppe af.
Læg dem i et stavblenderglas, hæld olien over og tilsæt citronsaft, salt og dijon.
Start med at blende fra toppen mod bunden til din mayo er samlet. Skulle den være for tyk, kan den spædes med østerssaften.
Østerhattene ristes på en tør pande med lamellerne nedad og ristes kun på den ene side, til de er ensartet brune, evt. under pres.
Løgene skæres i skiver og vendes i mel med lidt mælk i, så det er en klistret masse. Steges på mellemvarme i olie. Tages op når de er sprøde, lad dem dryppe af på papir.
Varm olie op til middel varme, slå de 4 æg ud og lad dem spejle i ca. 10 min, til de har gyldne kanter.
Kødet steges frossent i ca. 2-3 min på hver side i smør/olie, eller til man kan se, at osten begynder at smelte indeni. Hak ramsløgene og dyp bøffernes oversider med dem, lad dem hvile imens du anretter resten af burgeren.
Smør bollernes top og bund med østersmayo. Kom tomatskiver, bøf, østershatte, godt med sprøde løgringe og spejlæg på.
Anret med brødtoppen på skrå, så man kan se, hvad der er i. Kan evt. serveres med jalapenos dip og sprøde kartoffelchips.