Vildsvin med rødbeder, fetacreme, hasselnød og timian

ShareSave
Yields4 Servings
 600 g Vildsvin mørbradVildsvin filet
 8 rødbeder
 150 g Feta
 1 spsk mælk (evt.)
 4 forårsløg
 30 g hasselnødder
 8-10 kviste frisk timian
 1 spsk smør
 lidt citronsaft
 salt & peber
Opskrift af madblogger Nicolai Smith
1

Tag gerne mørbraden ud af køleskabet 1 time før tilberedning, så den opnår stuetemperatur.

2

Rødbederne skrælles og skæres i store skiver. Læg dem i et ildfast fad, top af med olivenolie, salt, peber, og et par friske timianstilke, og bag dem i ovnen ved 180*C i ca. 30 min. Stik i dem undervejs, de skal stadig have bid.

3

Imens rødbederne bager, bliver fetaen blendet i en minihakker og smages til med peber og citronsaft. Hvis cremen er for tyk, tilsættes en spsk mælk.

4

Mørbraden saltes og kommes på en glohed pande med lidt olie. Når mørbraden har fået stegeskorpe på alle “sider” (ca. 3 min) skrues ned på medium varme og der tilsættes en god klat smør, samt et par kviste timian. Mørbraden steges færdig, og tages derefter af for at hvile i ca. 10 min.

5

Anret rødbederne spredt på tallerkenen, skiver af mørbraden, klatter af fetacreme og top med hakkede forårsløg, frisk timian, og groft hakkede hasselnødder.

Til retten kan naturligvis serveres godt brød eller en lækker kartoffel.

Ingredients

 600 g Vildsvin mørbradVildsvin filet
 8 rødbeder
 150 g Feta
 1 spsk mælk (evt.)
 4 forårsløg
 30 g hasselnødder
 8-10 kviste frisk timian
 1 spsk smør
 lidt citronsaft
 salt & peber

Directions

Opskrift af madblogger Nicolai Smith
1

Tag gerne mørbraden ud af køleskabet 1 time før tilberedning, så den opnår stuetemperatur.

2

Rødbederne skrælles og skæres i store skiver. Læg dem i et ildfast fad, top af med olivenolie, salt, peber, og et par friske timianstilke, og bag dem i ovnen ved 180*C i ca. 30 min. Stik i dem undervejs, de skal stadig have bid.

3

Imens rødbederne bager, bliver fetaen blendet i en minihakker og smages til med peber og citronsaft. Hvis cremen er for tyk, tilsættes en spsk mælk.

4

Mørbraden saltes og kommes på en glohed pande med lidt olie. Når mørbraden har fået stegeskorpe på alle “sider” (ca. 3 min) skrues ned på medium varme og der tilsættes en god klat smør, samt et par kviste timian. Mørbraden steges færdig, og tages derefter af for at hvile i ca. 10 min.

5

Anret rødbederne spredt på tallerkenen, skiver af mørbraden, klatter af fetacreme og top med hakkede forårsløg, frisk timian, og groft hakkede hasselnødder.

Til retten kan naturligvis serveres godt brød eller en lækker kartoffel.

Vildsvin med rødbeder, fetacreme, hasselnød og timian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.