Tag gerne mørbraden ud af køleskabet 1 time før tilberedning, så den opnår stuetemperatur.
Rødbederne skrælles og skæres i store skiver. Læg dem i et ildfast fad, top af med olivenolie, salt, peber, og et par friske timianstilke, og bag dem i ovnen ved 180*C i ca. 30 min. Stik i dem undervejs, de skal stadig have bid.
Imens rødbederne bager, bliver fetaen blendet i en minihakker og smages til med peber og citronsaft. Hvis cremen er for tyk, tilsættes en spsk mælk.
Mørbraden saltes og kommes på en glohed pande med lidt olie. Når mørbraden har fået stegeskorpe på alle “sider” (ca. 3 min) skrues ned på medium varme og der tilsættes en god klat smør, samt et par kviste timian. Mørbraden steges færdig, og tages derefter af for at hvile i ca. 10 min.
Anret rødbederne spredt på tallerkenen, skiver af mørbraden, klatter af fetacreme og top med hakkede forårsløg, frisk timian, og groft hakkede hasselnødder.
Til retten kan naturligvis serveres godt brød eller en lækker kartoffel.
Ingredients
Directions
Tag gerne mørbraden ud af køleskabet 1 time før tilberedning, så den opnår stuetemperatur.
Rødbederne skrælles og skæres i store skiver. Læg dem i et ildfast fad, top af med olivenolie, salt, peber, og et par friske timianstilke, og bag dem i ovnen ved 180*C i ca. 30 min. Stik i dem undervejs, de skal stadig have bid.
Imens rødbederne bager, bliver fetaen blendet i en minihakker og smages til med peber og citronsaft. Hvis cremen er for tyk, tilsættes en spsk mælk.
Mørbraden saltes og kommes på en glohed pande med lidt olie. Når mørbraden har fået stegeskorpe på alle “sider” (ca. 3 min) skrues ned på medium varme og der tilsættes en god klat smør, samt et par kviste timian. Mørbraden steges færdig, og tages derefter af for at hvile i ca. 10 min.
Anret rødbederne spredt på tallerkenen, skiver af mørbraden, klatter af fetacreme og top med hakkede forårsløg, frisk timian, og groft hakkede hasselnødder.
Til retten kan naturligvis serveres godt brød eller en lækker kartoffel.
Lyder rigtig lækkert