En fræk og helt igennem grøn stuvning, hvor skøn persillesmag spiller op til vild dans med frikadellerne.
Rør kødet sejt med salt og derpå med æg. Rør fintrevet løg, rasp og peber i farsen. Spæd med mælken.
Lad eventuelt farsen hvile i 15 minutter.
Form kødet til cirka 12 frikadeller, og steg dem i olie eller smør på en pande.
Skræl persillerødderne, og skær dem i hokuspokus-stykker, dvs. skær dem i skrå snit, og drej roden en kvart omgang, hver gang du har skåret.
Damp rødderne i 4 dl vand under låg i 5 minutter.
Pisk mælk og mel sammen i en gryde, og pisk kogevandet fra rødderne i mælken. Kog saucen op, og lad den koge under omrøring i cirka 5 minutter.
Vend persillerødder og grofthakket persille i saucen, og smag til med salt, peber og fintrevet muskatnød.
Servér vildtfrikadellerne med persillestuvning og kogte kartofler.
Opskriften er fra kogebogen "VILDT" af Christine Bille & Trine Krebs - og fotos af Gitte Lotinga.
Ingredients
Directions
Rør kødet sejt med salt og derpå med æg. Rør fintrevet løg, rasp og peber i farsen. Spæd med mælken.
Lad eventuelt farsen hvile i 15 minutter.
Form kødet til cirka 12 frikadeller, og steg dem i olie eller smør på en pande.
Skræl persillerødderne, og skær dem i hokuspokus-stykker, dvs. skær dem i skrå snit, og drej roden en kvart omgang, hver gang du har skåret.
Damp rødderne i 4 dl vand under låg i 5 minutter.
Pisk mælk og mel sammen i en gryde, og pisk kogevandet fra rødderne i mælken. Kog saucen op, og lad den koge under omrøring i cirka 5 minutter.
Vend persillerødder og grofthakket persille i saucen, og smag til med salt, peber og fintrevet muskatnød.
Servér vildtfrikadellerne med persillestuvning og kogte kartofler.
Opskriften er fra kogebogen "VILDT" af Christine Bille & Trine Krebs - og fotos af Gitte Lotinga.