Vildt frikadeller med persillestuvning

En fræk og helt igennem grøn stuvning, hvor skøn persillesmag spiller op til vild dans med frikadellerne.

ShareSave
Yields4 Servings
Prep Time35 minsCook Time15 minsTotal Time50 mins
Vildt frikadeller
 1 tsk Salt
 1 Æg
 1 Løg
 1 dl Rasp
 1 dl Mælk
 Peber
 2 spsk Olivenolie eller smør
Persillestuvning
 600 g Persillerødder
 2 dl Mælk
 0,50 dl Mel
 3 dl Kogt vang
 1 bdt. Bredbladet persille
 Salt & peber
 Lidt revet muskatnød
Tilbehør
 Kogte kartofler
Vildt frikadeller
1

Rør kødet sejt med salt og derpå med æg. Rør fintrevet løg, rasp og peber i farsen. Spæd med mælken.

2

Lad eventuelt farsen hvile i 15 minutter.

3

Form kødet til cirka 12 frikadeller, og steg dem i olie eller smør på en pande.

Persillestuvning
4

Skræl persillerødderne, og skær dem i hokuspokus-stykker, dvs. skær dem i skrå snit, og drej roden en kvart omgang, hver gang du har skåret.

5

Damp rødderne i 4 dl vand under låg i 5 minutter.

6

Pisk mælk og mel sammen i en gryde, og pisk kogevandet fra rødderne i mælken. Kog saucen op, og lad den koge under omrøring i cirka 5 minutter.

7

Vend persillerødder og grofthakket persille i saucen, og smag til med salt, peber og fintrevet muskatnød.

8

Servér vildtfrikadellerne med persillestuvning og kogte kartofler.

9

Opskriften er fra kogebogen "VILDT" af Christine Bille & Trine Krebs - og fotos af Gitte Lotinga.

Ingredients

Vildt frikadeller
 1 tsk Salt
 1 Æg
 1 Løg
 1 dl Rasp
 1 dl Mælk
 Peber
 2 spsk Olivenolie eller smør
Persillestuvning
 600 g Persillerødder
 2 dl Mælk
 0,50 dl Mel
 3 dl Kogt vang
 1 bdt. Bredbladet persille
 Salt & peber
 Lidt revet muskatnød
Tilbehør
 Kogte kartofler

Directions

Vildt frikadeller
1

Rør kødet sejt med salt og derpå med æg. Rør fintrevet løg, rasp og peber i farsen. Spæd med mælken.

2

Lad eventuelt farsen hvile i 15 minutter.

3

Form kødet til cirka 12 frikadeller, og steg dem i olie eller smør på en pande.

Persillestuvning
4

Skræl persillerødderne, og skær dem i hokuspokus-stykker, dvs. skær dem i skrå snit, og drej roden en kvart omgang, hver gang du har skåret.

5

Damp rødderne i 4 dl vand under låg i 5 minutter.

6

Pisk mælk og mel sammen i en gryde, og pisk kogevandet fra rødderne i mælken. Kog saucen op, og lad den koge under omrøring i cirka 5 minutter.

7

Vend persillerødder og grofthakket persille i saucen, og smag til med salt, peber og fintrevet muskatnød.

8

Servér vildtfrikadellerne med persillestuvning og kogte kartofler.

9

Opskriften er fra kogebogen "VILDT" af Christine Bille & Trine Krebs - og fotos af Gitte Lotinga.

Notes

Vildt frikadeller med persillestuvning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.