Denne ret er oplagt som forret eller på en buffet.
Gnid de vilde andelår med en blanding af salt/møllepeber og lidt sukker.
Læg dem i køleskab natten over.
Varm ovnen op til 185 grader. Tør andelårene med køkkenrulle og læg dem i et ildfast fad eller i en støbejernsgryde, hvor lårene netop kan være – sammen med:
½ hvidløg der er skåret igennem, delte løg, gulerod, selleri, hel allehånde og rosmarin.
Hæld andefedt og lidt vand (eller endnu bedre, andefond) ud over lårene og sæt fadet/gryden i ovnen i cirka 2 timer. Hæld lidt fedt/fond over lårene en gang imellem. Lårene skal være så møre, at de næsten falder fra hinanden.
De færdige lår opbevares i en ren bøtte, med al fedt og lage. Fedtet skal dække lårene, så at de på den måde bliver konserveret. Sættes i køleskabet.
Ved servering, tages lårene op og lægges på en rist i ovnen med grillen tændt – hold øje med at de ikke bliver brændte. Skindet skal være sprødt.
Pil rødløgene og skær dem i ¼. Pil lagene fra hinanden.
Lav en lage af:
Lige dele eddike/sukker, en frisk kvist timian og 2 laurbærblade.
Kog lagen op, og hæld den kogende lage over løgene.
Vil du hellere have løgene forbliver i 1/4, skal de simre nogle minutter i eddikelagen.
Ingredients
Directions
Gnid de vilde andelår med en blanding af salt/møllepeber og lidt sukker.
Læg dem i køleskab natten over.
Varm ovnen op til 185 grader. Tør andelårene med køkkenrulle og læg dem i et ildfast fad eller i en støbejernsgryde, hvor lårene netop kan være – sammen med:
½ hvidløg der er skåret igennem, delte løg, gulerod, selleri, hel allehånde og rosmarin.
Hæld andefedt og lidt vand (eller endnu bedre, andefond) ud over lårene og sæt fadet/gryden i ovnen i cirka 2 timer. Hæld lidt fedt/fond over lårene en gang imellem. Lårene skal være så møre, at de næsten falder fra hinanden.
De færdige lår opbevares i en ren bøtte, med al fedt og lage. Fedtet skal dække lårene, så at de på den måde bliver konserveret. Sættes i køleskabet.
Ved servering, tages lårene op og lægges på en rist i ovnen med grillen tændt – hold øje med at de ikke bliver brændte. Skindet skal være sprødt.
Pil rødløgene og skær dem i ¼. Pil lagene fra hinanden.
Lav en lage af:
Lige dele eddike/sukker, en frisk kvist timian og 2 laurbærblade.
Kog lagen op, og hæld den kogende lage over løgene.
Vil du hellere have løgene forbliver i 1/4, skal de simre nogle minutter i eddikelagen.