Krondyrfilet grillet i salvie, rosmarin og timian

En blanding af de 3 urter lægges på grillen - skab et ”tæppe” af krydderurterne og læg kødet på ”lejet”, der foldes om kødet, så det pakkes ind i de grillede urter.
Vend forsigtigt kød og urter i 4 minutter.


Se hvordan opskriften laves ! 

Portioner4 portioner
Forberedelse15 minutterTilberednings tid2 timerSamlet tid2 timer 15 minutter
 2 bdt. af hver af krydderurterne salvie, rosmarin og timian
 Havsalt
 1 græskar
 1 dl Olivenolie
Sauce
 0,50 L vildtfond
 0,50 L kyllingefond
 2 løg
 2 fed hvidløg
 150 g smør
 100 g friske hindbær, brombær eller ribs
Opskrift til Nytår af Kokken Jesper Krabbe
1

Græskaret åbnes i toppen (skæres af og bruges som låg i ovnen). Fjern græskarets kerner og fyld det med urter, salt, peber og ca. 1 dl. Olivenolie. Låget/toppen lægges på igen. Sæt græskaret i ovnen ved 180g i 2-2 ½ time.

2

Tag kødet ud i god tid - et par timer før tilberedning.

Sauce
3

Snit og sautér hvidløg og løg i en gryde. Tilsæt eddike og reducer det hele væk. Tilsæt fond og reducer til det halve (ca. 1,5 time).

4

Imens kødet hviler inden servering, piskes 150g koldt smør i saucen og friske blade af timian plukkes og puttes i.
Til sidst tilsættes de friske bær.

Kødet grilles
5

Kødet grilles på grill eller grillpande ved høj varme:
Grill eller pande varmes godt op! Kødet brunes af på alle sider og trækkes derefter til side så varmen er indirekte. Vend kødet hvert 2. minut 3 gange (6 min.) og krydr med salt og peber.

6

En blanding af de 3 urter lægges på grillen - skab et ”tæppe” af krydderurterne og læg kødet på ”lejet”, der foldes om kødet, så det pakkes ind i de grillede urter.
Vend forsigtigt kød og urter i 4 minutter.

7

Kødet tages af grill/grillpanden og hviler i urterne i ca. 10 minutter imens saucen færdiggøres, græskaret tages ud af ovnen og sættes på et fad (serveres hel med ske).

8

Kødet pakkes ud af urterne og skæres i tynde skiver. Drys lidt havsalt (og evt. lidt olivenolie) henover kødet inden servering.

Klosterhedensvildt.dk

Ingredienser

 2 bdt. af hver af krydderurterne salvie, rosmarin og timian
 Havsalt
 1 græskar
 1 dl Olivenolie
Sauce
 0,50 L vildtfond
 0,50 L kyllingefond
 2 løg
 2 fed hvidløg
 150 g smør
 100 g friske hindbær, brombær eller ribs
Opskrift til Nytår af Kokken Jesper Krabbe

Fremgangsmåde

1

Græskaret åbnes i toppen (skæres af og bruges som låg i ovnen). Fjern græskarets kerner og fyld det med urter, salt, peber og ca. 1 dl. Olivenolie. Låget/toppen lægges på igen. Sæt græskaret i ovnen ved 180g i 2-2 ½ time.

2

Tag kødet ud i god tid - et par timer før tilberedning.

Sauce
3

Snit og sautér hvidløg og løg i en gryde. Tilsæt eddike og reducer det hele væk. Tilsæt fond og reducer til det halve (ca. 1,5 time).

4

Imens kødet hviler inden servering, piskes 150g koldt smør i saucen og friske blade af timian plukkes og puttes i.
Til sidst tilsættes de friske bær.

Kødet grilles
5

Kødet grilles på grill eller grillpande ved høj varme:
Grill eller pande varmes godt op! Kødet brunes af på alle sider og trækkes derefter til side så varmen er indirekte. Vend kødet hvert 2. minut 3 gange (6 min.) og krydr med salt og peber.

6

En blanding af de 3 urter lægges på grillen - skab et ”tæppe” af krydderurterne og læg kødet på ”lejet”, der foldes om kødet, så det pakkes ind i de grillede urter.
Vend forsigtigt kød og urter i 4 minutter.

7

Kødet tages af grill/grillpanden og hviler i urterne i ca. 10 minutter imens saucen færdiggøres, græskaret tages ud af ovnen og sættes på et fad (serveres hel med ske).

8

Kødet pakkes ud af urterne og skæres i tynde skiver. Drys lidt havsalt (og evt. lidt olivenolie) henover kødet inden servering.

Krondyrfilet grillet i salvie, rosmarin og timian

2 tanker om “Krondyrfilet grillet i salvie, rosmarin og timian

  1. Birgit Jespersen siger:

    Jeg forstår ikke hvordan man kan “pakke” kødet ind på grillen (brænder man ikke sine fingre) hvis urterne bare ligger løs. Kan man ikke bare tage kødet op og binde krydderurterne om kødet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hold dig Vildt orienteret, få de vildeste råd, tilbud og opskrifter. Udfyld din mail her:
Holler Box