Krondyr Tatar a la Sortebro Kro

Krondyr Tatar a la Sortebro Kro

 

Krondyr tatar - efter opskrift fra Sortebro Kro - vi anbefaler den til en helt særlig aften – og det gør den især oplagt som forret en særlig festlig aften.

ShareSave
Yields6 Servings
Prep Time20 minsCook Time10 minsTotal Time30 mins
 500 g Inderlår eller filet af krondyr (dådyr eller sika)
Marinade
 50 g pastoriserede æggeblommer
 35 g olie
 12 g tomat pasta
 35 g grov sennep
 2,50 g salt
Urter til Tatar
 cornichoner
 frisk estragon, purløg og persille
 røget chilli, chibotle eller tabasco
 Frisk skov- eller engsyre
 Friskkværnet peber
 1 past./salmonella fri æggeblomme pr. kuvert
Serveres med
 Rugbrød med kerner
 evt. marvfedt
1

I efteråret var jeg til vildtaften på Sortebro Kro. Det var en flot og stemningsfuld oplevelse!
En af retterne var Tatar af krondyr - så enkel og ren i smagen og samtidig fantastisk raffineret.
Her er John Kofoeds opskrift – vi anbefaler den til en helt særlig aften – og det gør den især oplagt som forret til Nytår!

Kødet
2

Håndhak kødet så tæt på serveringstidspunktet som muligt og stil det på køl.

Marinaden
3

Rør alle ingredienserne til marinaden og hak urterne, så det hele er klar.

Lige inden servering
4

Rør marinaden med kødet lige inden servering (marinaden konserverer/arbejder i kødet)
Smag til med cornichoner, urter og røget chilli, chibotle eller tabasco.

5

Portioner/anret kødet på tallerkner og lav en lille fordybning i kødet.
Slå så en frisk æggeblomme ud i hver fordybning og dæk med frisk skov- eller engsyre og friskkværnet peber.

6

Servér tataren med ristet rugbrød med kerner – skal det være som på Sortebro Kro ristes rugbrød i tynde skiver i marvfedt på panden!

GODT NYTÅR!

 

Ingredients

 500 g Inderlår eller filet af krondyr (dådyr eller sika)
Marinade
 50 g pastoriserede æggeblommer
 35 g olie
 12 g tomat pasta
 35 g grov sennep
 2,50 g salt
Urter til Tatar
 cornichoner
 frisk estragon, purløg og persille
 røget chilli, chibotle eller tabasco
 Frisk skov- eller engsyre
 Friskkværnet peber
 1 past./salmonella fri æggeblomme pr. kuvert
Serveres med
 Rugbrød med kerner
 evt. marvfedt

Directions

1

I efteråret var jeg til vildtaften på Sortebro Kro. Det var en flot og stemningsfuld oplevelse!
En af retterne var Tatar af krondyr - så enkel og ren i smagen og samtidig fantastisk raffineret.
Her er John Kofoeds opskrift – vi anbefaler den til en helt særlig aften – og det gør den især oplagt som forret til Nytår!

Kødet
2

Håndhak kødet så tæt på serveringstidspunktet som muligt og stil det på køl.

Marinaden
3

Rør alle ingredienserne til marinaden og hak urterne, så det hele er klar.

Lige inden servering
4

Rør marinaden med kødet lige inden servering (marinaden konserverer/arbejder i kødet)
Smag til med cornichoner, urter og røget chilli, chibotle eller tabasco.

5

Portioner/anret kødet på tallerkner og lav en lille fordybning i kødet.
Slå så en frisk æggeblomme ud i hver fordybning og dæk med frisk skov- eller engsyre og friskkværnet peber.

6

Servér tataren med ristet rugbrød med kerner – skal det være som på Sortebro Kro ristes rugbrød i tynde skiver i marvfedt på panden!

GODT NYTÅR!

Notes

Krondyr Tatar a la Sortebro Kro

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.