Velkommen til alle Klosterhedens Vildts fantastiske opskrifter
Når VILDT er dansk og fritlevende er det den bedste kødkvalitet der kan fås!
Dyrevelfærd i top, Sund Superfood, Lokal Specialitet, Mørhed og Smag i sin helt egen klasse
– hvor findes det bedre?
Lad dig inspirere af vores lækre opskrifter, der typisk er skabt til 2 eller 4 personer
Og køb VILDT ind i vores webshop – i udskæringer til 2, 4 eller flere.
Vi har mere end 70 forskellige udskæringer der alle er håndskåret – i portioner, der er lette at tilberede til en særlig aften eller et velsmagende hverdags måltid.
Bøffer af Krondyr Inderlår m. PæreVildsvine sliderNu er der måske nogle der vil rynke på næsen, men vildsvin slår oksekød med længder i en burger!
VILDT med sticky toffee blommerKokken Jesper Krabbe anbefaler sensommerens søde blommer til sæsonens vildt! Prøv opskriften og server den til gråænder, krondyrryg, vildtkølle eller steaks.Vildsvinegryde med porcherede gulerødder og grov mosSimrende krondyrRøget krondyr, grillet salat og mormordressingEn lille snack - eller et måltid hvis du har lystBøffer af Vildsvinfilet og grillede majskolber med chilismørBøffer og majskolber grilles - Smør, chili, purløg og persille blandes sammen - du bestemmer selv mængden, men det er lækkert med en lidt stærk majskolbe til vildsvin.Dådyr bøffer med svampetoastGrillede Vildsvin Steaks med nye kartofler og grønne bønnerDådyrBurgerGrillede bøffer af krondyr inderlår med glaserede gulerødder og sauce med hindbærIntervalstegning af vilde T-bone og bøfferIntervalstegning er rigtig godt til vores vilde TBone steaks - men også til de lidt større bøffer på 200g af inderlår eller dådyr.Score rådyr burger fyldt med kærlighedFORÅRSRULLER med rådyrPulled RÅDYR på bund af spidskål marineret med syrnet creme fraicheTerrine af rådyr – med leverVILDT HjerteFasanlår confiteret i andefedt med blomkålspuré og spødt fasanskindGrillet fasanbryst med grov svampe duxelles af markchampignoner, æble syltet i citron, valnødder i hindbærsaftFRANSK FASAN COQ AU VINFasanbryst med jordskokpurre og smørstegte kantarellerDådyr Okonomiyaki (grøntsagspandekager)Gråandebryst salatmed pære, granatæble og hasselnødderVildsvin med rødbeder, fetacreme, hasselnød og timianGravad Rådyrfilet3 snitter med vildt!Krondyrfilet grillet i salvie, rosmarin og timianEn blanding af de 3 urter lægges på grillen - skab et ”tæppe” af krydderurterne og læg kødet på ”lejet”, der foldes om kødet, så det pakkes ind i de grillede urter.
Vend forsigtigt kød og urter i 4 minutter.Syrlig salat med grillede vilde andehjerterSalaten bygges op i lag – det skaber en salat der er spændende og smager af mere!Gråandebryst med blomme/brombær-relish og rødvinssauceVildsvine sauce – på grillKokken Jesper Krabbe er vendt hjem til Vestjylland og her udforsker og udvikler han de lokale fødevarer - På Food Festival 2019 begejstrede Jesper med grillede Vildsvine køller - og ikke mindst saucen med grillede hindbær - den skal laves på slum og med rund hånd - så bliver den endnu bedre siger kokken!Sprængt Vildande eller gåsebryst med peberrodscremeFasan mini-burgersVildsvin burgersVilde grillmarinaderRøget krondyr med kaviarsauce, elstar, løvstikke og perleløgPortvinsmarineret vildsvinekølleKrondyr Tatar a la Sortebro KroKrondyr tatar - efter opskrift fra Sortebro Kro - vi anbefaler den til en helt særlig aften – og det gør den især oplagt som forret en særlig festlig aften.VenøbøfferVenøbøffer er en lokal, Vestjysk ret - her er opskriften med vildt, til en skøn hverdagsret - eller en ret til mange på en kold vinteraften. Fasan med hasselbach kartoflerDyreryg med coppa, nye danske kartofler, ramsløg og salsa verdeI maj måned begynder alle de dejlige danske grøntsager, at komme op ad jorden. Der er ramsløg, nye kartofler og meget andet godt. Alt dette passer jo perfekt med bukkejagten. Krondyr med æble/calvadossauce, stegte rodfrugter, fyldte krydderurte kartofler og balsamico glacerede svampeCarpaccio af vild mørbradRetten stammer oprindeligt fra Harry’s bar i Venedig og er normalt lavet med rå oksemørbrad. Når jeg laver carpaccio med vildt, kan jeg godt lide at give det en tynd stegeskorpe. Det er en Japansk teknik, som hedder tataki. Her har jeg lavet carpaccio af mørbraden fra et rådyr, men du kan sagtens bruge fileten. Det fungerer ligeså godt. Og du kan selvfølgelig lave carpaccio af andre hjortearter (f.eks. krondyr eller dådyr) - Kok Nikolaj Juel. Braiseret vildt OssoBuco med kartoffel/sellerimos og krydderurterVild risotto med rodfrugter og rosmarinVild lasagne “de luxe” med selleripasta og parmesanostcremeVildand i østerssauce med grønkål og perlebygEn crossover asiatisk-nordisk ret med grønkål vendt i blank østerssauce med hvidløg og chili og lynstegt vildt.Vild kebab med cajun krydderi og spidskålsalatVild carpaccio med ruccola og parmesanVild bolognesesauceSelvfølgelig er hakket vildt som kødsovs et must have i hverdagen.Taglitelle med krondyr raguMan laver ragu ud af alt slags kød i Italien. Her hjemme laver vi meste ragu bolognese, eller populært kaldet; pasta med kødsovs! Men en ragu lavet med vildt, er mindst lige så lækker og en rigtig god måde at introducere vildt hjemme i køkkenet. Jeg plejer altid at lave en dobbelt portion, da det er dejligt at have i fryseren til en nødsituation, hvor man skal have noget hurtigt på bordet.Tagliata af krondyrfilet med kantareller, blommer og brøndkarseMørbrad med valnød, sennep og peberrodSalat med gråandRøget fasanbryst med marinerede skorzonerødderOplagt til en lille fin forret og flot på en buffet.Nord-indisk karry med rådyrHar du aldrig fået indisk mad med vildt kød? Så er det på tide! I London er det det nye sort og på London’s bedste indiske restaurant Gymkhana, er de berømte for deres muntjac biriyani. Her har vi lavet vores version af en nordindisk karry med rådyr- du kan dog sagtens bruge krondyr eller dådyr i stedet for rådyr. Vi serverer vores rådyr karry med pilau ris og en lille frisk tomat salat.Røget fasanbryst i salat med sultanos, æbler og pinjekernedressingPerlespelt “otto” med fasanbacon og persilleskyPapadelle med raguEn opskrift af kokken Nikolaj Juel og foto af Columbus Leth. I Toscana, hvor man laver meget vildt, ville de servere denne ragu med pappardelle - den originale jæger pasta. De gamle drenge havde altid en klump pasta dej i jagt tasken, når de var ude i skoven og jage. Pappardelle er den perfekte pasta til en kraftig vildt ragu. Hvis du har mod på det, så lav din egen pasta. Det fungerer selvfølgelig også fint med købe pasta. Jeg vil dog anbefale at du køber rigtig god italiensk pasta, så som; De Cecco, Molino eller lignende.Ovnstegte gråænder med kartoffel/rodfrugtmosOrientalske Grillede marinerede Vilde spareribsVildt sprød salatNudelsuppe med fasan og masser af grøntsagerFasanbryst med svampe, spinatsauce og creme fraicheTarteletter med fasan og urterTarteletter bringer altid gensynsglæde og med en sart fasansauce på sæsonens urter holder vi liv i en dejlig klassiker – nu med vildt.Opskriften på en VILDT festlig menu – af kokken Nikolai JuelKrondyrryg barderet med sennepKrondyrlever med cremede svampeKrondyrlever med urter i rødvinsvinaigretteKrondyrinderlår med hokaidopuré, morkelsauce og pastinakchipsKrondyr steaks med æble-selleri kompot og svampesauceKrondyrskank med med blåskimmelost og chokoladeKrondyr ryg med sauce af kantareller og blåbærKrondyr RagoutKrondyr medaillon med braiseret knoldselleri, palmekål og vilde svampeDer findes ikke meget, der er bedre end en kronvildt medaillon. Her er den sat sammen med det bedste efteråret kan tilbyde. Vilde svampe, kål og knoldselleri. En middag fra øverste hylde, som er let at lave.Krondyr steaks med kantareller, selleripuré med hasselnød og brombærglaseret rødbedeKrondyr krebinet med rødkålslaw, grillet blomme og sellerifritterKrondyr i grydeKrondyr culotte med vanillesalt, abrikoser og blåbærVILD burger med portobellosvampe, løgpuré og estragon mayonnaiseDådyr på grillDådyr er særligt godt på Grill. Grill en her kølle eller køllesteg efter denne opskrift.Klassisk tagliata af krondyrfiletHelstegt rådyrkølle med vildtsauceHelstegt dyreryg med grønkålssalat og svampesauceDu kan lægge tynde skiver røget spæk på dyreryggen i stedet for at smøre med olie. Spækket bliver dejlig sprødt under den høje stegetemperatur i begyndelsen.Helstegt dyrekølle med kartoffelgalette og tyttebærpærerEn flot, stor steg som dyrekølle er festlig at servere ved bordet. Læg den på et stort skære- bræt, og stå og skær den ud for enden af bordet, mens gæsterne tager af tilbehøret.Grydestegt krondyrinderlår med svampesauce og kål i eddikeskySødt, syrligt, blødt og lige til en festlig hverdag i en håndevending. Har du en rest hjortesteg, kan du skære den i skiver og servere dem på samme måde som den friskstegte steg.Grydestegte gråænder med jordskokcremeGrøn thai karry med fasanGrøn karry er en klassiker i det thailandske køkken og er forbavsende nem at lave, når man lige ved hvordan. Du kan bruge en færdiglavet karry pasta hvis det kniber med tiden, men det er ret let at lave din egen. Gråand i æblesauce med stegte pastinakskiverFasanragú med rodfrugter, timian, vin og makaroniFasanlår i druesauceKlassisk fasanret med masser af smagFasan saltimboca med portvinsrisottoFasan til en særlig aften Fasan i sur-sød sauceFasan i fadAlt i ét fad. Ind i ovnen. Ud kommer en skøn gul sauce, masser af grønt og en saftig fasan.Dyregryde med bacon, svampe, flødesovs og saftig savoykålHer kan du overbevise selv de hærdede grøntsagsnægtere om, at saftig savojkål og smagfyldte svampe udgør lige præcis det, som gør denne dyregryde til et friskt og lækkert hverdagsmåltid.Confit af vildandelår med syltede rødløgDenne ret er oplagt som forret eller på en buffet.Carpaccio af røget rådyrkølle med trøffelolie, pinjekerner og krydderurtesalatCarpaccio af røget vildtkølle med æblekompot brændt i calvadosEn sommerlig forretBraiseret vildsvin i porter, med blommekompot og stegte kartofler/urterKrydr Vildsvinet med salt og møllepeber og fordel frisk rosmarin over kødet....Braiseret krondyr inderlår med kanel og portvinEn opskrift med en himmelsk sauce – smagen af vildt, kanel og portvin spiller fantastisk sammen.Vildt frikadeller med persillestuvningEn fræk og helt igennem grøn stuvning, hvor skøn persillesmag spiller op til vild dans med frikadellerne.Vildt lasagneEn elsket hverdagsret - Vildtkødet er magert og giver retten ekstra god smagGullashsuppe med rødbederKrydret suppe med masser af grøntsager, vildtkød og mættende kartofler.